1–1 – det är ren stöld

Jag hade satt mig framför datorn för att sammanfatta en rent usel första halvlek och skulle just skriva att precis allt har gått fel.

Då fick Olivia Schough en gratischans. Och hon, som knappt hade haft ett rätt under de första 44 minuterna och 40 sekunderna, visade härlig kyla när chansen dök upp.

Men 1–1 i halvtid är en ren stöld. För Sverige har varit sämre än Nederländerna på allt. Eller, vi var sämre på allt i 44 minuter och 40 sekunder. Så långt hade vi inte varit nära att skapa någon målchans. Nederländerna hade två högkaratiga och ytterligare ett par farliga lägen.

Jag varnade tidigare i dag för Vivianne Miedema. Tydligen hade inte laget hunnit läsa bloggen, för det var 19-åringen som snyggt gav hemmalaget ledningen – och OS-platsen – i femte minuten.

Sju minuter senare var hon mycket nära att även göra 2–0. I det läget hade dock Norge övertagit OS-platsen. Norge hade täten i gruppen i drygt 20 minuter, innan Schweiz kvitterade och sköt upp Nederländerna i gruppens tätposition.

Schoughs mål gör att Sverige går till pausvila som ett OS-lag.

Men det spel som presterades i den första halvleken kommer inte att räcka – rycker vi inte upp oss kommer Nederländerna att göra fler mål.

Ytterbackarna har varit hur virriga som helst, inte minst saknas Magdalena Ericsson på vänsterkanten. Elin Rubensson hade helt enkelt ingen bra första halvlek och tappade Manon Melis gång på gång.

Ericsson saknas även vid fasta situationer, för Schoughs hörnor har varit för lösa och höga, och har därmed plockats av hemmamålvakten Sari van Veenendaal.

Mittfältet är inte heller klockrent, men får ändå godkänt. Däremot ser forwardstrion trött ut. Schough och Sofia Jakobsson går på knäna, inte heller Lotta Schelin känns lika rapp ut som i de två tidigare matcherna. Jag hade gärna sett att Pia Sundhage gjorde minst ett byte där i början av den andra halvleken. Skulle man kanske kunna få se Fridolina Rolfö?

45 minuter kvar. Det här kommer att bli riktigt nervöst…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.