Enganamouit korsbandsskadad – tung smäll för Rosengård

 Gaelle Enganamouit

Gaelle Enganamouit

Alldeles nyss kom den tråkiga nyheten att Gaelle Enganamouit är korsbandsskadad. Det är inte säkert att korsbandet är helt av*, men det lär ändå innebära att säsongen är körd för Rosengårds stjärnvärvning.

Det är verkligen ett vansinnigt tråkigt besked, framför allt för Enganamouit själv, men även för FC Rosengård och för den damallsvenska publiken som går miste om en stor profil.

För Rosengård är det alltså ett blytungt besked. Med forwarden från Kamerun på skadelistan tappar Malmöklubben väldigt mycket tyngd i offensiven. De tappar så mycket tyngd att Linköping plötsligt känns som minst lika stora guldfavoriter.

Skador kan verkligen omkullkasta det mesta. I en kommentar till mitt damallsvenska tips konstaterade signaturen Svenneberka:

”Att slippa skador kommer att vara väldigt avgörande för hur tabellen kommer att se ut den 5 november.”

Så är det. I princip alla klubbar har av ekonomiska skäl valt att ha väldigt tunna trupper, och om stjärnorna då blir långtidsskadade kommer det att märkas.

* Tillagt i efterhand: Enligt den här artikeln är korsbandet av och Enganamouit därmed borta hela säsongen. Det blev alltså bara 15 minuters spel i damallsvenskan för henne i år. Vansinnigt tråkigt.

2 tankar om “Enganamouit korsbandsskadad – tung smäll för Rosengård

  1. Noterar att enligt Spelare12 som länkade till Sysvenskan som skrev en artikel från 20/4 som det står klart och tydligt att inget band är skadat, bara brosk och hon blir bara borta 8-12 veckor🎗

  2. Tur i oturen för Enganamouit men hon kommer ju missa en hel del matcher även om det stannar vid 8 veckor. Nu ska tydligen otursförföljda Berglund ha dragit på sig en ‘baksida-lår’ skada och det är en lömsk typ av skada som kan vara svår att bli av med. Känns som Rosengårds kombination av hårt matchande under försäsongen kombinerat med en tunn trupp och ännu tunnare bänk inte varit något lysande koncept än så länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.