Franska uppgifter: Caroline Seger klar för Lyon

Caroline Seger

Caroline Seger

I dag skriver flera namnkunniga franska journalister (bland annat här) att det skall vara klart att Caroline Seger lämnar PSG och går till Lyon. Nya PSG-tränaren Patrice Lair skall ha försökt övertala Seger, men det har tydligen misslyckats.

Enligt uppgifterna får svenskan sällskap till Lyon av både Jessica Houara d’Hommeaux och Kheira Hamraoui. Samtidigt kommer uppgifter om att Lyon skall sitta ner och förhandla eventuell kontraktsförlängning med Louisa Necib under den här veckan.

Det känns som att det kan bli trångt på Lyons mittfält nästa år.

Det har ju för övrigt varit trångt redan i år. När laget i går blev cupmästarinnor för femte gången i rad via 2–1-seger mot Montpellier valde tränare Gerard Prêcheur att starta med Necib på bänken. Bänkad var även Lotta Schelin. De båda var dock inbytta när segermålet kom – det var just Necib som läckert lobbade in det.

Lyon startade för övrigt så här i cupfinalen: Sarah BouhaddiPauline Bremer, Griedge Mbock Bathy, Wendie Renard, Amel MajriAmandine Henry, Saki Kumagai (Necib, 79), Camille AbilyElodie Thomis (Schelin, 60), Ada Stolsmo Hegerberg, Eugenie Le Sommer.

Kul med Seger i Lyon. Där kommer hon verkligen att behöva prestera på topp för att ta en plats. Det borde kunna höja hennes spel, vilket i sin tur också borde vara bra för landslaget.

5 tankar på “Franska uppgifter: Caroline Seger klar för Lyon

  • Truppen presenteras den 20 maj, alltså på fredag. För en månad sedan skrev jag att jag i det läget ville att truppen nedan skulle bli Sveriges OS-trupp. Det är ju bara 18 spelare, så det finns även plats för Tove Almqvist, Pauline Hammarlund plus ytterligare någon utespelare samt ytterligare en målvakt i EM-kvaltruppen. Vem som skall vara tredjemålvakt tycker jag känns svårt. Tycker att alla kandidater har inlett damallsvenskan rätt darrigt.

   Målvakter: Hedvig Lindahl och Sofia Lundgren.
   Backar: Jessica Samuelsson, Elin Rubensson, Magdalena Ericsson, Linda Sembrant, Emma Berglund och Jonna Andersson.
   Mittfältare: Lisa Dahlkvist, Caroline Seger, Michelle De Jongh, Nilla Fischer och Katrin Schmidt.
   Forwards: Stina Blackstenius, Lotta Schelin, Fridolina Rolfö, Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani.

 1. Kollat in Rubensson som ytterback och tycker inte hon imponerat i varken positions- eller försvarsspel. Däremot snabb och bra passningsspel. Ser hellre henne som mittfältare då, hon har imponerat hittils iår. Bra trupp i övrigt, men är det 100% säkert att Schmidt får spela?

  • Jag är inte 100 procent säker. Schmidt hade lämnat in en ansökan om svenskt medborgarskap i augusti, men jag har inte sett någon bekräftelse på utfallet av den. Har hon fått medborgarskap skall det inte finnas några hinder. Hon har inte spelat några A-landskamper för Tyskland.

 2. Pingback: Nu är Seger helt klar för Lyon | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.