16.00: LFC-Atletico Madrid

Ja, herregud vilken överkörning det var i natt. Man fick lite den känsla som man har när ett division 1-gäng ställs mot ett allsvenskt lag. Division 1-gänget kan sticka upp och skapa lite, men i grund och botten är det allsvenska laget bättre på allt.

Jag blev faktiskt lite chockad i natt över hur stor skillnad det var på lagen. Och nu när jag vaknade satt chocken i. Det är tur att vi har Sarah Sjöström och något positivt att se fram emot, för nog känns det som att det är typ 99-procentig chans till guld i natt?

Jaja. Det här inlägget skall inte bli så långt, jag tänkte bara informera om att ni som inte är i Linköpingstrakten och är intresserade av att se träningsmatchen mellan Linköpings FC och spanska Atletico Madrid kan göra det på La Ligas Youtubekanal. Det är avspark 16.00. Kanske att den matchen blir roligare än Brasilien–Sverige…

 

3 thoughts on “16.00: LFC-Atletico Madrid

  1. Näpp, samma om inte värre överkörning. Om jag förstod rätt var det cirka halva ordinarie LFC på plan blandat med F19-spelare. Atletico var ett tight, bollsäkert lag med starka offensiva kvaliteter. 1-9 var antagligen LFC:s största förlust någonsin. Man kanske inte ska dra för stora växlar på det, men Eskilstuna gör sannolikt, med i stort ordinarie lag, en bättre match och här blir det nog på sin höjd några plusmål till vinnaren.

  2. En match som slutade 1-9. Men efter att ha varit på plats kan jag ändå inte bedöma vilka växlar man ska dra sett till hur lagen normalt står sig mellan varandra. Får nog säga att Atletico Madrid överraskade mig med snabbt och bollsäkert spel. Fick i princip rulla boll och styra från första minut helt utan press från Linköping. Bortsett från 0-2 (självmål, såsom jag uppfattade det från speekern) och 1-8 (utspark på hälarna på första spelare som ledde till öppet mål) uppstod samtliga baklängesmål med samma mönster. Linköping pressade aldrig bollhållaren och med bra slagna passningar mellan/över mittbackar eller mellan ytterback/mittback sprang Atletico sönder hela försvaret. Påminde en del om 0-5 förlusten i sista matchen mot Rosegård förra säsongen där de sista målen rasade in på samma sätt. Där har Linköping en akilleshäl. I övrigt om hemmalagets insats? Det märktes att Samulesson, Ericsson, Andersson, Rolfö, Blackstenius samt Gajhede Knudsen inte fanns med på plan. Det ska det också göra. Det finns ingen bredd som kan ersätta 6 landslagsspelare. Otacksam uppgift för framförallt de som lyftes upp från F19. Linköping gjorde en hel del rockader i uppställningen under matchen, t.ex. Minde från anfall till backlinjen för att täcka upp de luckor som uppstod redan i första halvlek. Hjälpte föga och bidrog till att Linköping blev helt uddlösa framåt. Fanns ändå ett par minuter under andra halvlek där laget fick till något som liknade det vi sett i damallsvenskan. Snabbt passningsspel/bra prestationer som ledde fram till att Harder frispelade Sleegers som kunde trycka dit ett tröstmål (1-5). Det var väl det som var det positiva i matchen för den kära cluben. Trots avsaknaden av mer än halva startelvan (sett till de senaste matcherna) måste dock laget kunna begränsa baklängesmålen till låt säga 5, möjligen 6. Att släppa in 9 mål är inte ok. Samtidigt vill jag förtydliga att jag inte vill ta något ifrån Atletico Madrids prestation. De gjorde det riktigt bra när de skoningslöst utnyttjade Linköpings svagheter. Men matchen mot Eskilstuna på onsdag (10/8) lär vara en bättre värdemätare.

  3. Det är många som förvånas över Atléticos spelkvalitet, antar det beror på att iberisk damfotboll ses lite över axeln längre upp i Europa. Nu fick Linköpings FC ett obehagligt bevis på motsatsen när de spanska gästerna (f ö cupvinnare mot Barcelona) effektivt och skoningslöst spelade inte bara skjortan utan i stort sett hela matchdressen av hemmalaget. Självklart är bortfallet av en handfull OS-spelare kännbart, i synnerhet som 3/4 av den ordinarie backlinjen (Andersson, Ericsson, Samuelsson) befinner sig i Rio. LFC:s försvarsspel var näst intill obefintligt i söndagens match. Det blev inte bättre av att spelarna visade obeslutsamhet och dålig vilja och stod som paralyserade trafikmärken (föreställ er sådana) medan rödrandiga motståndare fick stå orörda och ladda till skott mot den stackars övergivna hemmamålvakten. Det var också en mardrömsdebut för LFC:s nya andramålvakt Chandra Bednar, som fick den obehagliga uppgiften att plocka ut hela sju bollar ur eget nät.

    Vi ska inte tycka synd om Linköpings FC – där det trots allt fanns en och annan som försökte komma upp i normal nivå – som inte kunde eller ville bättre, utan snarare beklaga Atlético Madrid som nog hade förväntat sig ett bättre och jämnare motstånd. Hoppas Eskilstuna United kan bjuda upp till dans med mer allsvenska tongångar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.