Cupfinal och marknadsföring

15.00 är det dags för cupfinal. Matchen sänds på SVT1 med start 14.45. Det blir förstås en hyperintressant prestigematch, och en på förhand mycket oviss sådan. Eftersom varken Rosengård eller Linköping spelat några riktiga matcher på länge är det omöjligt att veta var lagen står formmässigt.

Jag tycker att Rosengård får räknas som knappa favoriter, inte minst på grund av att de har hemmaplansfördel. Men Linköping har visat sig vara ett bra cuplag, så helgardering känns rimligt.

Dagens försnack till finalen på sociala medier har inte handlat om sportsliga frågor, utan om bristfällig marknadsföring. Läs Sydsvenskans krönika i ämnet här.

Apropå marknadsföring och damfotboll har jag och Torbjörn Nilsson satt ihop lite tankar kring sporten. Här är första inlägget av två:

3 thoughts on “Cupfinal och marknadsföring

 1. De i synnerhet största problem i damfotbollen, särskild på landslagsnivå är främlingsfientlighet/rasism samt mobbning, som råder i de flesta lag, tycker jag
  Nämnvärt:för den delen faktum att en invandrare, som trots allt Marozsan är det, avgjorde OS finalen..och med sitt spel tillförde det lilla extra…du själv har kritiserat henne utan att fatta för den delen att den typ av spelare måste finnas på plan oavsett.. svårt kanske för någon uppfostrad i ”hårt arbete lönar sig”mantra, som i fotbollssammanhang hete spela ”grisfotboll”.
  Inte minst efter att man lyssnat på Johannesson i Cupfinalen, sk expertkommentator på SVT som upprinnelse till Linköpings bättre spel sökte i fula tacklingar på sina motståndare samt motivation till sina medspelare. Man frågar sig, kan man göra det bättre än så där, är man i Sverige så begränsad? Tittar denne kommentator någonting annat utöver P L?
  Svensk damfotboll av denna anledning kommer inte vinna stora titlar är jag övertygad om..

  • Det stämmer att jag har kritiserat Marozsan, jag har gjort det för att jag inte tycker att hon når upp till sin potential. Visst avgjorde hon OS-finalen, men i övrigt gjorde hon en rätt svag turnering.

   Och hon borde inte vara svag, hon borde vara bäst. Jag tycker ju nämligen att hon har allt. Hon är teknisk, har en fin speluppfattning och bra skott med båda fötterna. Hon borde kunna vara en glödhet kandidat till titeln världens bästa spelare, men är alldeles för ojämn.

   Vi får se om hon kanske kan ta det där sista steget i Lyon.

 2. När jag är väl lite oförskämd och håller på att kritisera allt och alla då tycker jag att David Fjäll på SVT var alldeles för snäll mot Sundhage!
  Svårt att vara ifrågasättande efter ett OS-silver men ändå, istället för att påpeka på framgången så borde han ställt frågan om konsekvenserna av ett sådant destruktivt spel, som landslaget ändå hållit på under stora delen av OS, hur kommer det att yttra sig i svensk damfotboll?
  Kommer ”parkera bussen” bli poppis bland unga tjejer..eller
  Sedan var det sk OS-satsning som hete 11+, alltså de spelare som ståt utanför ordinarie truppen men som skulle konkurrera om en plats. Det hela bekostades av Svff. säkert några miljoner kr
  Hur denna satsningen var utvecklande, hur många av de spelare faktiskt kommit in och medverkat i OS?
  Själva upplägget mest handlade ju om diverse föredrag av kända svenska idrottsprofiler samt folk som skulle berättat om sina erfarenheter att ”komma ut” ur garderoben.
  Spenderade pengar, utvecklades någon talang efter detta, många frågor som man kunde ställt till förbundskapten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.