Grattis LFC och LB07

Det känns lite pinsamt, men jag har inte hunnit se seriefinalen – bara resultatet. Men efter 1–0-segern är det förstås läge att skicka ett lite grattis till Linköping.

Det är tidigt att utropa laget som svenska mästarinnor – men dagens prestigeseger innebär ju att de i alla fall är väldigt, väldigt nära.

Jag såg förresten att före detta LFC-klubbdirektören Anders Mäki tidigare i dag på twitter ropade ut budgetskillnaderna mellan klubbarna:

Jag tycker dock att 26,8–8,4 är att blanda äpplen och päron. Kollar man den text Mäki länkar till kan man läsa att bara 47 procent av Rosengårds intäkter går till personalkostnader, medan samma siffra hos LFC är 85 procent. Ett snabbt överslag gör gällande att skillnaden mellan lagen snarare skall vara 12,6–7,2.

Fast även det innebär ju förstås att Linköping gör en kanonsäsong, där man på många sätt maximerar sitt sportsliga resultat utifrån vad man satsar ekonomiskt. Bra jobbat.

Sportsligt återkommer jag med en mer ingående analys efter att jag sett seriefinalen.

Innan jag sätter punkt för det här inlägget vill jag förstås passa på att även gratulera LB07 – IF Limhamn Bunkeflo till platsen i 2017 år damallsvenska. Förhoppningsvis kan nästa års derbyn öka intresset för damfotbollen ytterligare i Malmö.

3 thoughts on “Grattis LFC och LB07

 1. Man skulle också kunna lägga till att FC Rosengård har ett vinnande och säljande koncept som genererar intäkter. Istället för att lipa om skillnader får väl Linköpings FC jobba på!

  Mer intressant är vad som återstår i Elitettan. Än finns möjlighet för Växjö att utmana Hammarby om andraplatsen. Visserligen är Hammarby troligen det bästa publiklaget i Stockholmsregionen, men det säger tyvärr inte så mycket. Jag får väl, som vanligt, lansera ett Stockholm United för att få till ETT riktigt slagkraftigt lag i Stockholm, men det fixar tydligen inte DIF, HIF och AIK – rivalitet och revir gör att man får fortsätta harva som bäst i mitten och med urusla publiksiffror. Utifrån det här vore det snarare bra om Växjö gick upp i DA i stället för Hammarby. Och behövs det verkligen ett Malmölag till? Kul för derbyn, men annars? Nja…..

 2. Jag ser det inte som gnäll från LHC:s Mäki, snarare en form av stolthet över att hans förra lag LFC kan hålla jämna steg trots Rosengårds överlägsenhet ekonomiskt.

  Annars är det ju helt korrekt att LFC verkligen maxat insatsen i år, det är verkligen trist att man inte spelar CL för jag tror man hade kunnat ställa till det på allvar där. Nästa år blir det förstås svårare om man inte mot förmodan skulle lyckas behålla alla nyckelspelarna från årets trupp.

  • Visst Martin kan det handla om stolthet – också. Och jag missunnar verkligen inte hockeypojken Mäki ett lag i sin närhet att vara stolt över. Som före detta klubbdirektör är det väl dessutom lättare att lossa tungans band nu än när han själv under tio år skulle bidra till intäkterna, eller?

   Och så handlar det ju inte bara om pengar, vilket LFC av idag tycks kunna bevisa. Men om man TYCKER att det är det viktigaste får man väl jobba på istället för att ständigt återkomma till och ondgöra sig över att andra lyckas bättre.

   Kanske det finns andra sätt att uttrycka sin stolthet över LFC än att jämföra intäkter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.