Stort guldgrattis Linköpings FC

De svenska fotbollsmästarinnorna 2016 heter Linköpings FC.

Alldeles nyss kunde nämligen LFC säkra SM-guldet redan i 20:e omgången. Det skedde med hjälp av Eskilstuna United, som besegrade Rosengård med 2–1 på bortaplan.

Fast egentligen har ju LFC inte behövt någon hjälp. De har bara tappat fyra poäng på 20 matcher och har i högsta grad vunnit det här guldet på egen hand. LFC är alltså i högsta grad välförtjänta mästarinnor.

Parallellt med att jag skriver det här inlägget kollar jag på Fotbollskanalens direktsändning från LFC:s omklädningsrum i Vittsjö, där ljudet distade rejält när slutsignalen ljöd i Malmö.

Nu har det utvecklats till något slags allsång och alldans i det där omklädningsrummet. Och ljudet fortsätter att dista med jämna mellanrum, just nu till Tina Turners ”Simply the Best”. Det ser helt enkelt rätt trevligt ut. Räkna med att Linköpingsspelarna kommer att få en minnesvärd bussresa hem till Östergötland…

LFC firar med supportrarna

LFC firar med supportrarna

Personligen sätter jag punkt för det här inlägget, men återkommer med synpunkter, framför allt på bottenstriden.

6 thoughts on “Stort guldgrattis Linköpings FC

 1. Rosengård förlorade guldet i denna stunden när Jack Majgaard Jensen kritiserade domaren, tror i matchen mot Vitsjö, då han låtit känslor ta över.
  I ett mer civiliserad fotbollsland, t ex England, då skulle han fått böta, i Sverige däremot fick hans lag möta många dombeslut emot sig, som hands på ett linköpingsspelare i direkt avgjorande matchen.
  Riktespridning i svensk damfotboll kan fälla vem som helst, inte minst en frispråkig tränare.

  • Rosengård förlorade guldet när man valde att ersätta grovjobbaren Björk Gunnarsdottír med flashiga värvningar på andra positioner. Detta kombinerat med viss otur med skador samtidigt som LFC med undantag för målvakts-Haglund i stort klarade sig gjorde att man säckade ihop på slutet när slitaget på spelarna började visa sig.

   Att skylla på enskilda domslut är nästan aldrig korrekt och det brukar jämna ut sig över en säsong. Jag vill minnas att Rosengård fick en rätt billig straff i mötet mot LFC på Malmö IP där Andonova föll som hon blivit skjuten när LFC:s Slegers snuddade vid henne i straffområdet.

   Många pekar gärna på LFC:s ‘flyt’ i matcherna men glömmer då att även Rosengård haft ‘flyt’ i flera matcher med sena mål som gett såväl oavgjorda matcher som vinster. För mig är det så enkelt att bra lag förtjänar tur och därför är det naturligt att både Rosengård och Linköping fått en del med sig i sina matcher under säsongen.

   Sett över hela säsongen är det dock tveklöst rätt lag som vinner då man varit det bästa LAGET i serien. Medan LFC klarade av att Harder och Blackstenius gick mållösa från 4 matcher i rad nu på slutet så blev Rosengård för beroende av att Marta och Schelin skulle lösa det offensivt och när så inte skedde så tappade man de poäng som avgjorde serien.

   • Du upprepar samma dåliga förklaringar som JM Jensen nyligen uttalade sig, lite på ett rätt ”Sundhagesätt” nämligen när det går dåligt för lagen då skyldiga finns i allt annat men inte i tränaren; allt från domarna eller saknaden av bra spelare, skador mm. Aldrig skulle han påpekat på egna brister och eget ansvar.
    Det som han inte lyckades med då gjorde det Linköpings tränaren superbra; han utformade ett hyfsat lag, samspelade den och det räckte hela vägen
    Angående ”grovjobbarna”, ta gärna bort Nieto från LFC och låt Samuelsson vara kreativt, lol då hälsar du ”hej då” guldet..

 2. Ja ett stort grattis till Linköping (och till LFC Martin.) Det är mycket välförtjänt. Med sin offensiva spelstil har LCF gått igenom serien på ett imponerande sätt. Ett komplett lag och bra tränare. Rosengård var bättre i våras och i somras men sackat nu till hösten. DA borde spelas höst – vår istället enligt mig. Varför inte prova något år. Nu är det bottenstriden som gäller och den kan bli en riktig rysare.

   • Jo det blir ett uppehåll från nov till mars. De avgörande matcherna kommer att spelas i maj juni istället. På något sätt mer rättvist kan jag tycka. De flesta ligor i europa spelar tror jag höst-vår. Men visst det blir ett uppehåll på 5 mån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.