Danmark vände – ny jätteskräll

Mästarna är ute. Efter sex raka guld missar Tyskland att ta medalj. Danmark vann med 2–1, trots att de gav tyskorna ett mål i handikapp.

Och även om tyskorna till slut hade några fler avslut än Danmark (18–14) känns det inte orättvist, inte alls. Danskorna gjorde som de alltid gör, de bjöd upp till spel – och de vann.

De gjorde det på ett sätt som väl borde få alla de som sagt att det skulle vara en svensk drömlottning att få möta Danmark i kvartsfinal att backa.

Om vi spolar tillbaka bandet till veckorna innan EM är det här förstås en jätteskräll. Då hade Danmark blivit utspelat av Österrike, medan Tyskland hade lekt med Brasilien. Då tippade jag Tyskland som mästare, och att danskorna skulle åka ut i gruppspelet. Nu vet vi att Österrike är ett väldigt bra lag, och att det var ett brödgäng som Brasilien skickade till Tyskland.

Inför kvartsfinalerna hade jag alltså däremot det här resultatet på känn. Danmark är helt enkelt ett underskattat lag, och tyskorna har inte imponerat. Nu ger ju inte min känsla alltid en klockren indikation på hur matcher skall sluta. Jag trodde ju exempelvis på svensk seger i gårdagens match. Men vi kan ju nu konstatera att den svenska gruppen var väldigt svag.

Och samtidigt som man fortfarande känner sig tom efter gårdagen är det ju fantastiskt bra för damfotbollen som sport att båda fjolårets OS-finalister är utslagna redan i kvartsfinal. Konkurrens hårdnar, fler länder vill vara med och leka.

3 tankar på “Danmark vände – ny jätteskräll

  1. Tja,alla sviter tar slut någon gång.Sex raka EM-guld som Tyskland tagit är uppseende väckande bara det.Att det som sas innan EM faktiskt stämde.Skall Tyskland knuffas ner från EM-tronen har aldrig chansen varit större än nu.USA hade varit i samtliga OS-finaler i Damfotbollen, 5 stycken ,innan det tog slut mot Sverige.Om det betyder något inför VM om två år detta EM får vi se.Skulle inte förvåna om VM-finalen då spelas mellan Tyskland -USA..Tyskland kanske var i form för tidigt för så här så det inte ut mot Holland 4-2,Österrike 4-2,Ryssland 4-0 och Brasilien 3-1,plus 1-0 segern mot England.En annan kanske viktig fråga.Varför ersatte man ett proffs som Silvia Neid som tränare med om sanningen nog skall fram,en amatör som Steffi Jones.Kollade in Tyskland-Brasilien från 2015 på YouTube 4-0 till Tyskland och vilken skillnad i spelet det var då.Steffi jones har förstört det offensiva tyska spelet med bolltrillande i i sidled i backlinjen.Så är det.Hon bör nog sparkas

    • Känns som VM-kvalet kommer bli riktigt svårt för vårat svenska Damlandslag, i dagsläget känns det tyvärr som att Danmark ligger långt före oss och det är tveksamt om Gerhardsson kommer hinna göra de förändringar som krävs för att ändra på detta.

      Kanske skulle en missad turnering (eller rättare sagt två då OS också försvinner om vi skulle missa VM) vara positivt på sikt då det skulle ge Gerhardsson mandat att ändra det svenska landslaget i grunden. Jag är annars rädd att Persson (i D23) och Domanski-Lyfors kommer fortsätta agera bromsklossar för den utveckling som måste till om vi inte ska bli totalt frånåkta.

  2. Två riktigt bra matcher mellan Österrike och Spanien Österrike vinst genom straffar. Spanien hade ett enormt bollinnehav. Och också en bra match mellan England och Frankrike med 1 – 0 till England. Synd höll lite på Frankrike men England krigade ner dom. Sen vilket flyt Österrike hade där alla straffar sattes och Spanien missade en. Då blir det Dan mot Österrike och Eng mot Nederländerna
    Tippar nog Dan Österrike ja 48/52 till Österrikes fördel. Nederländerna mot England tippar jag nog 45/55 till England. Men man vet inte och det är det som är tjusningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.