Nu är England guldfavoriter

Det är klart för semifinaler i EM. Vi kommer att få ett nytt mästarlag, för de tre nationer (Tyskland, Norge och Sverige) som tidigare tagit guld är alla utslagna.

När semifinalerna spelas på torsdag blir det Nederländerna–England (20.45) och Danmark–Österrike (18.00). Vem hade kunnat tro det innan turneringen?

Jag lyckades ju pricka sju av åtta kvartsfinallag i min stora EM-guide. Men jag fick bara in ett medaljlag – England. Och de känns väldigt stabila, och får numera räknas som klara guldfavoriter.

England slog just ut många experters stora favoriter, Frankrike. Här framför mig står den före detta franska storstjärnan Louisa Cadamuro (tidigare Necib) och pratar i fransk tv.

Och alldeles nyss vandrade den nuvarande storstjärnan Eugenie Le Sommer av De Adelarshorst. Hon hade sällskap av fem småbarn med 9 Le Sommer på ryggen.

Det var just Le Sommer som tappade bollen i det anfall som ledde till Englands segermål. Lucy Bronze – världens bästa högerback – bröt och serverade Jodie Taylor fritt läge. Och i det här mästerskapet är Taylor närmast 100-procentig när chanserna dyker upp.

Frankrike lämnar återigen ett stort mästerskap utan medalj.

För medaljerna hamnar alltså i Nederländerna, England, Danmark – och Österrike. De sistnämnda kämpade sig vidare efter ett straffdrama mot Spanien tidigare i kväll.

Därmed fick jag i alla fall rätt i tre av fyra kvartsfinaltips. Tyvärr var det Sveriges match som blev fel.

2 tankar på “Nu är England guldfavoriter

  1. Vore kul med England- Danmark i final. England har ju mest fått möta lag som flyttat upp backlinjen och gett dom oceaner att slå långbollar på. Danmark som spelar på ett annat sätt blir nog knepigare att slå även om England förstås skulle få finna sig i att vara favoriter.

  2. På torsdag spelas de två semi finalerna Danmark mot Österrike kan för lite om lagen så sätter 50/50
    Nederländerna mot England likadant 50/50
    Johan hur resonerar du om de matcherna.
    Tippa tror jag Danmark England i final ????
    Spelare som inte levererade riktigt som man skulle tro Marozsan, Le Sommer, (Seger/Lisa D) säkert fler som under presterade eller kom upp i ”bara” normal standard.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.