Vilken fantastisk halvlek

Det har varit en mål- och chansfattig EM-turnering. Men så glad man blir av de första 45 minuterna av finalen.

För vilken otroligt bra match det har varit. Det är 0–0 i hörnor, men 2–2 i mål. Och jag har 4–3 i målchanser till Danmark.

Inramningen verkar dessutom otrolig. Man skulle nog ha stannat i Nederländerna en vecka extra… För festen innan matchen verkar ha varit något utöver det vanliga.

Och när matchen satte igång fortsatte festen. Först fick Danmark en odiskutabel straff när Sanne Troelsgaard fälldes av Kika van Es. Nadia Nadim var skoningslös från straffpunkten.

Sedan satte Jackie Groenen upp Shanice van de Sanden i en en-mot-en-duell på nederländernas högerkant. Högerforwarden i sin tur serverade Vivianne Miedema.

Det tredje målet har jag inte hittat något klipp på ännu. Men det var ett vänsterskott från Lieke Martens som väl ändå Stina Lykke Petersen borde ha räddat.

Och slutligen slog då äntligen Pernille Harder till.

Och 2–2-målet var så snyggt så vi tar det ur en vinkel till:

Man är alldeles svettig efter de första 45 minuterna. Kan det bli lika häftigt efter paus?

Fast sannolikt kommer båda lagen att fila på försvarsspelet. Danskorna kommer säkert att ge Cecilie Sandvej bättre understöd på vänsterkanten. Och Nederländerna måste täta ytan framför sin backlinje, för där har Harder haft lilla julafton hittills.

3 tankar på “Vilken fantastisk halvlek

 1. Harder i klart offside position, hennes skott borde vara lättare att klara än Martens mål som hon satte 2cm från stolpe och som var riktig godis
  Rätt lag vann, att använda lite ditt språk, eller snarare är det ”rätt” spel som utgick segrande,…

  • Tyvärr hade dina två senaste kommentarer hamnat bland skräpposterna, där jag inte kollar så ofta. Men nu ligger de uppe.

   När det gäller Harders mål var det inte offside, inte ens nära. van Lunteren ligger flera meter bakom, även Dekker ligger bakom Harder.

   Och när det gäller svårighetsgraden på målen tror jag inte några målvakter håller med dig. Harders skott är mycket svårt att rädda, framför allt eftersom att det går genom benen på backen och alltså går in i det hörn som backen skall täcka. Vid Martens skott har målvakten däremot fritt synfält hela vägen, dessutom är stora delar av målet täckta, vilket gör att Lykke Petersen borde haft stor chans att ta det.

   Men att rätt lag vann, där är vi överens.

   xxx

 2. Nederländrna vann EM.Det hade dom inte gjort om spelarna inte spelat i klubbar i Tyskland ,Frankrike mm.Så Tyskland bla har del i Hollands guld.Tyskland leder inte utvecklingen länger skrivs det.Jo det gör dom.Utan Tysk hjälp hade inte Nederländerna och Österike varit så bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.