Allsvenskans bästa vänsterback lämnar

I dag meddelar FC Rosengård att Ali Riley lämnar klubben och damallsvenskan för Englands WSL och Chelsea. Därmed förlorar vår högsta serie sin bästa vänsterback.

Det blir självklart även ett tungt tapp för Rosengård. Rileys snabbhet har gjort det väldigt svårt för motståndarna att ta sig fram på Malmöklubbens vänsterkant i 6,5 år. Det är ganska talande att alla LFC:s målchanser i det här klippet från gårdagens match tillkom på Rosengårds högersida.

Det blir intressant att se hur Rosengård fyller luckan, om man värvar någon ytterback nu i sommarfönstret. Annars har man ju egna, talangfulla ytterbackar i Edina Filekovic och Ida Lyberg, kanske blir det någon av de båda som får ta ett steg fram i rampljuset.

För Chelsea blir Riley sommarens fjärde nyförvärv. Så här såg deras silly season ut inför dagens nyhet:

8 tankar på “Allsvenskans bästa vänsterback lämnar

 1. Va nog skönt för Chelsea att få göra en riktigt fin värvning för visst är det så att Riley kanske är lite för bra för Damallsvenskan år 2018. Annars känns det som att Aluko, Chapman och Rafferty är rätt tunga tapp men Chelsea har förstås resurser att värva in ersättare.

  För Rosengård var nog hon en av de värsta spelarna att tappa och i dagsläget skulle jag bara ranka Troelsgaard som viktigare i deras lagbygge. För Damallsvenskan ser det förstås inte heller bra ut att tappa en av de stora profilerna av de som är kvar och serien lär nog fortsätta dräneras på såväl svenska som internationella spelare i eller strax under toppen i världen.

 2. Riktigt synd att Riley lämnar, men förståeligt att hon vill testa en högre nivå. Synd bara att den inte är i Sverige längre. Chelsea har blivit en riktig ”svensk koloni” nu med 4 svenskor (Riley inräknad) och flera andra som spelat i Allsvenskan.

 3. Visste ni att FC Rosengård tog sitt första SM-guld 1986? Inte….? Konstigt. Nej, det gjorde de naturligtvis inte heller, men FC Rosengårds identitets- och faktakris fortsätter. De tror att de har tagit 10 SM-guld, trots att damfotbollen bara funnits i drygt fyra säsonger i klubben. Trolleri minsann!

  Nej, det funkade inte den här gången heller Johan: Riley har inte spelat för ”Malmöklubben” (bestämd form singularis) i 6,5 år av den enkla anledningen att FC Rosengård, som nämnts, inte hade damfotboll i början av den perioden. Däremot spelade hon en tid i en annan Malmöklubb (obestämd form singularis) – LdB FC.

  Speakern utropade stolt igår i Malmö att det var fint besök på läktaren av en person som tränat både FC Rosengård och Linköpings FC – Martin Sjögren! Tyvärr var inte heller det sant. Däremot tränade Sjögren ett annat Malmölag – LdB FC.

  • Du borde ha lärt dig vid det här laget att jag inte hugger på det här betet någon mer gång. I det här fallet får vi vara överens om att inte vara överens.

   • Visst har jag lärt mig det, men fakta kan vara kul i alla fall, eller hur!? Du brukar väl vara noga med fakta, vill jag minnas. Visst är det ett journalistiskt credo – kolla fakta…..(eller i nidversionen – never check facts).

    Så du tycker alltså att FC Rosengård har tio SM-guld med början 1986, att Riley spelat 6,5 år i FC Rosengård och att Sjögren tränat FC Rosengård? Nä, du behöver inte svara. Det var inget bete, bara några faktafrågor.

 4. Och nu är det klart att det bara blir två matcher till för Damallsvenskans nu hetaste anfallare Natasha Dowie. Knappast oväntat med tanke på LFC:s ekonomiska situation men likväl tråkigt. Mer positivt att klubbledningen verkar övergett planerna på en dyr målvaktsvärvning i form av Labbé, Haglund utklassade ju betydligt mer meriterade Musovic igår, och istället kommer värva in en backup till nämnda Haglund.

  • Jaa! Äntligen dags för det stora genombrottet för den superduktiga jäntan från Järpås i Västergötland, eller? Matilda Haglund har troget väntat på Chansen bakom målvaktskollegorna Cajsa Andersson och Hilda Carlén. Dessutom fick hon första säsongen i LFC raserad på grund av en skada. Lite tråkigt, förstås, att Matilda fick en så tuff start på årets säsong tillsammans med laget, hade hon fått ta förstaplatsen under 2016-2017 hade det blivit en behagligare resa, men ju hårdare kamp, desto bättre krigare. Nu får hon plocka fram hela vapenarsenalen och finslipa sitt målväkteri!

 5. Pingback: Formstarkt Göteborg närmar sig toppen | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.