Fyrbackslinje – och Zigiotti från start

Årets första landslagselva är presenterad. Den blev inte riktigt som jag gissade, utan Peter Gerhardsson väljer att spela med fyrbackslinje. Han väljer även att spela med Julia Zigiotti Olme bredvid Caroline Seger på centralt mittfält, vilket känns lite överraskande. Men gissningsvis vill förbundskaptenen kolla av vilka alternativ som finns till Elin Rubensson i den positionen, och kanske därmed testa flera alternativ.

Här är hela elvan: Cajsa AnderssonHanna Glas, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson – Zigiotti Olme, Seger – Sofia Jakobsson, Kosovare Asllani, Olivia SchoughStina Blackstenius.

På förbundets hemsida är laget uppställt 4–3–3, men det brukar snarare vara en blandning mellan 4–2–3–1 och 4–4–1–1.

Personligen är jag upptagen under matchen, så jag får se den i efterhand.

3 tankar på “Fyrbackslinje – och Zigiotti från start

 1. Intressant uppställning – men ett tremannamittfällt med Jacobsson, Asllani och Schoug. Verkar inte vara det mest creativa mittfält som kan ge rätt bollar och uppspel till Blackstenius på topp och inte det mest tuffa och bollvinnande heller – men två defensiva i Olme och Seger kanske kan kompensera det. Om man är det spelförande laget kanske backarna i fyrbacklinjen kan agera wing-backs och ge stöd till offensiven. Skall bli intressant att se hur detta fungerar?

 2. Första landskampen mot Syd Afrika blev en slätstruken historia som slutade 0-0. Sverige hade bollen mest men var dåliga på att skapa riktiga chanser. Blackstenius hade ett halvt friläge efter en passning från Asllani, Schoug ett halvt friläge som målvakten räddade och Janogy en nick strax över och den bästa chansen Glas som gick innåt i straffområdet och sköt en lyra som studsade i ribban. SydAfrika hade en del chanser och ett friläge som man drog över.
  Sveriges spel var lite trevande och med bolltapp och felpassningar på en svårspelad torr plan. Det är tidigt på säsongen förvisso men det finns mycket att jobba på. Ljuspunkterna vare backen Hanna Glas, alert och företagssam och nära målskytt samt inhopparen Janogy som var alert och företagssam. I övrigt ganska slätstruket även om Asllani försökte vara konstuktiv, men ofta körde fast. Seger gick ut i halvlek med en nackskada och ersattes av Karlenäs.
  Ger följande betyg:
  C Andersson 2 – Glas 3, Ilestedt 1, Ericsson 2, J Andersson 2 – Zigiotti-Olme 2, Seger 2 – Jacobsson 2, Asllani 3, Schoug 1 – Blackstenius 2.
  Avbytare Karlenäs får 1. Janogy får 3 även om hon bara spelade 30 min. Sembrandt och Roddar får 1 – dom spelade också ca 30 min.

  Vet inte om P Gerhardsson blev så mycket klokare av denna match. Offensiven och skapandet av målchanser är fortfarande ett problem, även om det är första matchen, Rubenson och en Hurtig i skadefritt skick är något att hoppas på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.