Fischer, Jakobsson och Asllani kan få Ballon d’Or

I dag presterades de 20 kandidaterna till prestigefyllda Ballon d’Or, tidningen France Footballs pris till världens bästa spelare.

Bland de 20 finns glädjande nog tre svenska landslagsspelare. Det handlar om Linköpings Nilla Fischer samt Taconduon Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson.

Världsmästarna från USA har fyra nominerade spelare i Megan Rapinoe, Alex Morgan, Tobin Heath och Rose Lavelle. Därefter kommer Sverige, Nederländerna (Sari van Veenendaal, Lieke Martens och Vivanne Miedema) och Frankrike (Sarah Bouhaddi, Wendie Renard och Amandine Henry) med tre vardera.

Utöver det har England två (Lucy Bronze och Ellen White) och sedan är det en vardera från Australien (Sam Kerr), Danmark (Pernille Harder), Norge (Ada Hegerberg), Brasilien (Marta) och Tyskland (Dzsenifer Marozsan).

Eftersom Marta är svensk medborgare är det ju faktiskt totalt fyra svenska spelare bland de nominerade.

Ballon d’Or har bara delats ut till kvinnor en gång tidigare, och det var i fjol. Då vann Hegerberg omröstningen mycket knappt före Harder. I år talar det mesta för att vi får amerikansk seger.

 

1 tanke på “Fischer, Jakobsson och Asllani kan få Ballon d’Or

  1. Hedrande för de svenska kandidaterna! För Fischer är det också ”för lång och trogen tjänst”; Asllani är den enda s.k. världsspelaren ”vi” har – men Jakobsson? Var hon så dominant i Montpellier och har hon överglänst alla andra i landslagssammanhang? Nåväl, hon ska naturligtvis glädja sig åt att vara i det fina sällskapet. Uppriktigt sagt så har ingen av de svenskfödda en ärlig chans mot kanoner som Morgan, Rapinoe, Hegerberg, Miedema, Harder (kanske) & Co. Och vem vet, kanske det är dags för gamla Marta igen? Hon får finna sig i att stå på kandidatlistan så länge hon orkar stå på benen på en fotbollsplan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.