EM flyttas från sommaren 2021 – nya datum inte klara

I dag har vi fått veta att herrarnas EM-slutspel flyttas från i år till nästa sommar. En följd av det är att damernas EM-slutspel i England, som var tänkt att spelas nästa sommar, får flytta på sig.

Det är förstås inte idealiskt, och det känns lite tråkigt att damerna får flytta på sig för herrarnas skull. Samtidigt är inte damernas EM-kval avslutat, och det känns högst ovisst när matcherna kan spelas. En killgissning (det blir många sådana nu) är att kvalet kommer att slutföras först nästa år.

Och det rimliga är att slutspelet spelas sommaren 2022. Det är ju en mästerskapsfri sommar för de europeiska länderna eftersom herrarnas VM det året kommer att spelas på vintern.

Flytten av damernas EM väcker en del känslor från spelare, bland annat här och här. Den gav även några svar. Bland annat fick vi veta i SVT att Nilla Fischer inte planerar att ställa upp fotbollsskorna på vinden än på några år. Hon säger:

”Jag har ju sagt att jag vill köra ett EM till så det är bara att köra på helt enkelt.”

5 tankar på “EM flyttas från sommaren 2021 – nya datum inte klara

 1. ”Det är förstås inte idealiskt, och det känns lite tråkigt att damerna får flytta på sig för herrarnas skull.”—————————ytlig, till synes feministisk propaganda. Världen borde handla om samarbete och samverkan, inte uppdelning, motsättningar och absolut jämlikhet
  Jämlikhet för alla finns ju fast 2 meter under marken, där vi alla hamnar i
  Till jämlikheten gudinna offrar man då det mesta t o m sund förnuft
  Huvudorsak att damerna ”får flytta på sig” är väl medial intresse och de alla konsekvenser därefter så säg till oss Rydén; hur många skulle föredragit damfotbollens EM framför herrarnas om de spelas på samma tid?

 2. Som Fischer säger så hade det bästa givetvis varit att spela herrarnas EM ett år då det inte påverkat damernas turnering. Nu får man flytta flera mästerskap när det hade kunnat stanna vid ett vilket känns väldigt onödigt och som ett slag i ansiktet på damfotbollen efter publiksuccén i senaste VM.

  • ”Som Fischer säger så hade det bästa givetvis varit att spela herrarnas EM ett år då det inte påverkat damernas turnering.”

   Och vilket år skulle det varit då?
   2020 går inte pga corona.
   2021 går inte pga damernas EM
   2022 går inte pga herrarnas VM
   2023 går inte pga damernas VM
   2024 går inte pga herrarnas EM nästa gång.

   Möjligtvis hade man kunnat flytta det till kommande vinter (20/21), men då krockar det med ligorna, plus att vädret i Europa inte är det bästa.

   Tar man då hänsyn till att damernas EM-kval inte är klart än och också kommer att skjutas upp på obestämd tid, är det ju inte helt säkert att turneringen ens skulle kunna fortlöpa enligt plan 2021. Dessutom har damerna ett OS som kanske skjuts upp till vem vet när, kanske 2021? Då skulle det i så fall krocka med EM.

   Så jag tror ändå att denna kompromiss är bäst för alla. Men ifall det varit tvärtom, att damernas turnering blivit flyttad pga en pandemi hade man nog inte flyttat herrarnas turnering, då hade nog damernas spelats till vintern. Tyvärr.

   • Om man nu tycker att det går att spela damernas EM och herrarnas VM samma år, 2022, borde man väl (efter lite schemapussel) även kunna spela både herrarnas och damernas EM samma år, 2021.

    • Fast det är ju onekligen lättare att köra båda 2022 eftersom herrarnas VM spelas i Qatar 21 november–18 december det året. Sommaren är alltså fri från fotbollsmästerskap med europeiskt deltagande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.