Hurtig lämnar Linköping

Inlägget uppdaterat.

Lina Hurtig

För någon timme sedan skickade Linköpings FC ut ett pressmeddelande om att Lina Hurtig spelar sin sista match för klubben nu till helgen.

Den nya klubben är inte nämnd, men det skall handla om en av Europas storklubbar. En klubb som inte vill gå ut med nyheten ännu.

Det är en ren gissning, men eftersom övergången skall ha varit klar ett tag talar väl mycket för att de är det en klubb som är igång i tävling, och som inte vill störa nuvarande trupp. Wolfsburg har ju gillat att värva från LFC, så mitt tips är att det handlar om den ena av söndagens Champions Leaguefinalister. Men det är som sagt en ren gissning.

Tillagt i efterhand: Enligt Expressen handlar det om Juventus, som inledde ligaspelet i lördags med 2–0-seger mot Verona. Om Expressen har rätt blir Hurtig den åttonde svenskan i den italienska ligan. En liga som jag bedömer som klart sämre än damallsvenskan. Senaste svenska att flytta till Italien är Sundsvallsspelaren Sophie Brundin som anslutit till Sassuolo efter några år på college.

Tillagt i efterhand 2. Noterar också att det redan kan vara färdigspelat i LFC för OL Reign-lånet Yuka Momiki. Otroligt tråkigt för Momiki och LFC. Japanskan hoppar på kryckor och riskerar att missa resten av säsongen. I så fall blir det bara tolv minuters speltid i damallsvenskan för Japans tia. Det var nämligen efter tolv minuter mot Växjö hon satte sig ner och tog sig för foten. På tv-bilderna kan inte jag se när hon får smällen. Men hon ser ut att halta redan efter fem minuter.

 

17 tankar på “Hurtig lämnar Linköping

 1. Storklubbarna fortsätter plocka de ”göttaste” russinen LFC-kakan: Kosovare Asllani, Mimmi Larsson, Stina Blackstenius och nu – inte helt ologiskt – Lina Hurtig. Säljarklubben får förstås en skaplig påse sköna euro för henne, får vi hoppas. När det gäller ”big damfotbollsbusiness” står transferfönstret alltid på glänt… Då är väl nästa destination Wolfsburg, som gissningarna antyder? Pernille Harder är på väg bort från de tyska mästarna och vad passar då bättre än att fylla tomrummet med ännu en stjärna från lilla Linköping. Rimligtvis åtföljs Avestakullan Lina Hurtig av Delsbostintan Lisa Hurtig, äkta maka och livsledsagare, men inte just nu, kanske efter säsongen. Det är bara att önska Lina – och Lisa! – största möjliga glädje och framgång i den fortsatta karriären. Och sportchefen m.m. i LFC, Olof Unogård, har bråda och spännande dagar i jakten på hyggligt bra ersättare.

   • Nej, aldrig Wolfsburg eller Lyon för Lisa Hurtig, men det finns ju ganska bra klubbar ett par snäpp under ”de stora elefanterna”…

 2. Verkar handla om Juventus enligt Expressen. Nu är ju transferfönstret stängt så det lär inte vara så busy för Unogård just nu.

  • De verkar ju ha vetat om det här ett tag, vilket förklarar varför man värvade både Momiki och Rachel Hill under transferfönstret.

   I herrfotbollen går det fortfarande att värva kontraktslösa spelare ett tag till. Vet inte om samma sak gäller inom damfotbollen.

   • Ja, precis och därför är det ju så tråkigt med skadan på Momiki. Verkar inte gå att värva nu enligt LFC:s klubbdirektör ( intervjuad i Corren).

 3. Håller med dig om att den italienska ligan är av en sämre klass än den svenska. Kan inte fatta att t ex en så bra spelare som Jenny Hjolman ödslar bort sin tid där. Men vem vet, hon kanske trivs bättre på varmare breddgrader och njuter av den italienska matkulturen?

 4. ” En liga som jag bedömer som klart sämre än damallsvenskan. ”—————-vad menar du med ”sämre” Rydén; spelmässigt eller allmänintressemässigt kanske pengamässigt.
  Knappast är det DA överlägset i något av de 3 punkter så vad baserar du din slutsats?

  • Svenska ligan är bättre både spelmässigt och allmänintressemässigt. Ekonomiskt har damallsvenskan varit bättre, men det är möjligt att de italienska klubbarna har gått om nu när flera herrelitklubbar har damlag.

   Sverige har överlägset bättre facit än Italien i Champions League. De tio senaste åren har de svenska lagen gått längre än de italienska åtta gånger. Två år har Sverige och Italien åkt ut samtidigt. Italienska lag har inte lyckats bättre än de svenska en enda gång. Exempelvis har Juventus inte gått vidare i Champions League någon gång.

   Den svenska ligan är fyra på Uefas officiella ranking, medan den italienska ligger åtta. Och det är ganska stort avstånd i rankingpoäng.

   • Fast det finns en stor skillnad mellan de topp italienska, spanska och de svenska lag, nämligen de första är under herr täckmantel sedan tar de också fotbollslärdomar från herrar..har du missat senast hur svårt var det för Wolfsburg mot Barcelona? Även Juventus kommer att växa och spela betydande roll i den europeiska fotbollen…Svenska lag kan då bara blicka tillbaka och tänka på de tider när fanns det bara tyskorna att kämpa emot…sedan att lära sig något av herrar finns inte på kartan skulle jag tro

    • Du visar stor okunnighet om du placerar Spanien och Italien på samma nivå. Spanien ligger hästlängder före Italien och är numera även före Sverige. Spanska flicklandslag har dominerat i Europa under lång tid, och Barca har visat att de står sig på högsta nivå.

     Italiens liga ligger däremot fortfarande en bra bit efter den svenska, inte minst bredden. Men även på toppen. Känslan är att Juventus fortfarande kommer att behöva flera år innan de är redo att ta upp kampen med topplagen i England, Frankrike, Tyskland och Spanien.

    • ”Du visar stor okunnighet om du placerar Spanien och Italien på samma nivå.”———————okunnighet eller logiken,skillnader mellan de länder är inte så stor som du antyder-.. annars så tror jag att du har fattat vad jag menade nämligen att de stora vinnande europeiska damlag kommer komma ur sina herr motsvarighet, inte bara namnmässigt utan, desto viktigare, även innehållsmässigt…fråga annars E. Hayes hur många gånger satt hon i Chelsea skolbänk och lyssnade på Mourinho och det han hade att säga om taktik mm

     • Blanda inte om korten. Du högg på en formulering om hur det ser ut nu. Och nu är damallsvenskan en klart bättre serie än den italienska ligan. Jag har inte skrivit något om hur jag tror att det kommer att se ut om fem eller tio år.

    • Du tror att Wolfsburg hade svårt mot Barca pga att Barca har ett herrlag? Får väl informera dig om att Wolfsburgs herrar kom 7:a i senaste Bundesliga, och vann ligan så sent som 2009.

 5. Varför ägna energi till att besvara ”Axel” och hans smått galna spekulationer och påståenden?
  Det är förvisso fritt att skriva i tråden men låt det vara obesvarat.
  Som fler skriver ovan så är Damallsvenskan klassen bättre, och framför allt jämnare, än italienska damernas serie A.
  Mästarlaget Juventus ligger väl strax bakom Rosengård & Göteborg. Fiorentina samt hårdsatsande Roma och Milan ligger väl i damallsvenskans mitt. De fyra-fem sämsta lagen skulle inte ta många poäng i allsvenskan.
  Damfotbollen i Italien ligger klart efter Sverige i utveckling. Det är inte helt enkelt för en kvinna att spela fotboll i landet – en sport som många fortfarande anser enbart är till för män. Traditionen och religionen är stark.
  Men – det har hänt väldigt mycket de två senaste åren när de stora klubbarna mer eller mindre har tvingats till att ha ett damlag. Dessutom gick Italien till kvartsfinal i VM i fjol och det strikt katolska landet vaknade till. Matcherna direktsändes i TV. Helt plötsligt stod tusentals småtjejer i kö, påhejade av sina jämlik strävande mödrar, för att få börja i fotbollsskola. De hade fått nya idoler som Galli, Girelli, Bonansea, Bartoli, Linari.
  Troligen kommer även förbundet att godkänna damligan som professionell inom kort. Då får ligan högre status och lönerna blir högre. Dessutom bättre organisation i klubbarna. Om låt säga fem år är nog Italien förbi Sverige som hela tiden tappar mot övriga världen.
  Sorry, lite långt, skulle bara bli tre rader….
  Ps. Lina Hurtig kanske går till Real Madrid eller Wolfsburg eller…

  • ”Varför ägna energi till att besvara ”Axel” och hans smått galna spekulationer och påståenden?
   Det är förvisso fritt att skriva i tråden men låt det vara obesvarat.”———————————saknade jag ”rätt identitet” för att ge mig in i diskussionen, tyckte du
   Kände du dig fysiskt angripen av mina åsikter ”Svenneberka”?
   Du satsade ändå din sovtid för att skriva närmast en woke smörja man kan komma…de 2 meningar nämligen ovan talar sitt tydliga språk men du kanske har tid framför dig att läras, bl annat om öppenhet, yttrandefrihet samt kunskap eller att förenkla för dig rena fakta, upplysningen
   ”Damfotbollen i Italien ligger klart efter Sverige i utveckling. Det är inte helt enkelt för en kvinna att spela fotboll i landet – en sport som många fortfarande anser enbart är till för män. Traditionen och religionen är stark.
   Dessutom gick Italien till kvartsfinal i VM i fjol och det strikt katolska landet vaknade till.” ————————————-det är inte heller helt enkelt att vara en kvinna i Sverige och tex välja att gå ut på en promenad under kvällen, varken gammal eller ung, förvisso kan hon välja att satsa på damfotboll, där kommer hon från tidiga ålder, att möta 99% av män, ofta pappor dess döttrar spelar i de korplag medan kvinnliga tränarna lyser med sin frånvaro…menade du att denna utveckling saknas i Italien?
   Religion och tradition, extremfeminismens värsta fienden, men hur går det till i fotbollen; lite fakta för dig..har du hört talas om Bayern, Tysklands starkaste förbundsland, den katolska och traditionalistiska Bayern som ombesörjer de ”moderna” protestantiska förbundsländer i norr och de andra fattiga förbundsländer
   Visste du ”Svenneberka” att i denna katolska, traditionsbundna Bayern finns 2 fotbollslag, ett herr som nyligen blev CL mästare och ett damlag som inte hade tur med sig i den uppgiften, men de är på god väg, för att de samarbetar med herrar..

 6. ”Tippa” lite snabbt innan matcherna börjar :
  Umeå – Uppsala 60 -40 det bör Umeå ta är i bättre form än Uppsala som får överträffa sig om det skall bli poäng. .
  Krstd mot Gbg 40 – 60 Gtbg går för fullt och bara vinner. Krstd gjorde ingen bra match mot Djurg. Ingen struktur i spelet kan jag tycka
  Kif Örebro mot Link 55 – 45 Liksom Umeå är Örebro i bra form och tar detta. Link kan kanske med lite tur ta en poäng
  Djurg mot Piteå omg match. Oj vilken match !! 55 – 45. Djurgården överraskade mot Krstd och tar detta. Djurgården är strukturerad och har nu ett bra försvar. Ja Piteå det ser inte bra ut kämpa !
  Vittsjö mot Växjö ja måste sätta 60 – 40 Växjö gör ju inga mål men kan kämpa så det blir ingen promenad i parken för Vittsjö. Har ju fått in en målskytt i laget häftigt !
  Eskilstuna mot Rosengård som Gtbg så släpper Roseng inte detta. 40 – 60 men Esk vann i Malmö och känner sig nog inte så under.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.