Bomb från BK Häcken

BK Häcken har i sociala medier gått ut med att de skall släppa en bomb klockan 12.00. Det passar bra i tid, med tanke på att Göteborgs spelare, ledare och ordförande skulle påbörja ett möte klockan 10.00.

Häcken är ju den enda herrelitklubb i Göteborg som ekonomiskt kan klara av att finansiera en satsning av Kopparbergs Göteborg FC:s storlek. Häcken är även den göteborgska herrelitklubb som kommit längst på damsidan. Deras damlag spelar i tvåan kommande säsong.

Det är alltså möjligt att den twist jag funderade kring i går trots allt blir verklig. Alltså att Bronsman under de tolv dagarna däremellan hade jobbat på att överlåta elitlaget till en annan klubb. Samt att man trodde att det var lättast att få medlemmarna i den klubben att acceptera övertagandet om man ”räddade” ett nedlagt damlag. 

 

9 tankar på “Bomb från BK Häcken

 1. Om det blir att Häcken tar över, hur fungerar det med den allsvenska platsen? Vet att det var många turer när Holmalunds IF damlag blev Alingsås FC. De fick ju Holmens plats men har för mig att det var ganska snårigt. Rosengård har väl också gjort samma ett antal gånger med alla namn/klubbyten utan att förlora sin plats.

 2. Hm, intressant…
  Jag har alltid uppfattat Häcken som en framsynt, modern och nykter klubb, svårt att tänka sig en bättre lösning.

  Utesluter dock inte att nyheten kl. 12 är att de värvat en finsk ytterback till herrlaget. ☺️

 3. Känns som ”det löser sig”, hela Damfotbollssverige är uppskakat efter de senaste dagarna. Frågan är dock hur spelarna, existerande och tilltänkta, reagerar.
  På Bravida arena o GPA (Häckens träningsanläggning får de bättre förutsättningar än på Valhalla men hur är stämningen i laget efter detta?

 4. Vilket antiklimax då lösningen blev (?)… ja det är det väl egentligen ingen som förstått än. Jag måste säga att det känns oerhört cyniskt från Bronsmans sida att spela poker med elitsatsande spelares framtid i syfte att pressa fram ett ökat åtagande från andra sponsorer och klubbar i Göteborg.

  Det här är antingen den sämsta kommunikation som en fotbollsförening någonsin stått för eller ett cyniskt genidrag från en slipad affärsman som tröttnat på att köra solo.

   • Verkligen ett raserat förtroende. Själv funderar jag på att ansöka om medlemsskap i KGFC trots mitt intresse i Hammarby. Undrar om jag skulle bli godkänd av styrelsen? Men det är onekligen ett uppslag för en artikel om hur medlemsmatrikeln ser ut i klubben. Och hur bra det är med en-mans-föreningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.