Manchester City är stommen i Team GB

I dag har Storbritanniens norska förbundskapten Hege Riise presenterat sin trupp till de olympiska spel som vi väl fortfarande tror kommer att bli av i sommar.

Det är en trupp som är byggd kring Manchester City. Elva av de 18 spelarna har City som klubbadress. Det är även en trupp som är byggd kring Englands landslag. Det är på mittfältet andra brittiska landslag har fått plats i form av skotska duon Kim Little och Caroline Weir samt walesiska Sophie Ingle.

Truppen i sin helhet:
Målvakter:
Karen Bardsley (OL Reign, USA), Ellie Roebuck (Manchester City)

Backar:
Millie Bright (Chelsea), Lucy Bronze (Manchester City), Rachel Daly (Houston Dash, USA), Steph Houghton (Manchester City), Demi Stokes (Manchester City) och Leah Williamson (Arsenal).

Mittfältare:
Sophie Ingle (Chelsea), Kim Little (Manchester City), Jill Scott (Manchester City), Keira Walsh (Manchester City), Caroline Weir (Manchester City).

Forwards:
Lauren Hemp (Manchester City), Fran Kirby (Chelsea), Nikita Parris (Olympique Lyonnais, Frankrike), Georgia Stanway (Manchester City, Ellen White (Manchester City).

Reserver på plats:
Målvakt: Sandy MacIver (Everton)
Backar: Lotte Wubben-Moy (Arsenal) och Niamh Charles (Chelsea)
Forward: Ella Toone (Manchester United)

Riise har valt bort engelska spelare som Carly Telford, Alex Greenwood, Jordan Nobbs, Beth Mead och Beth England, skotska Erin Cuthbert och walesiska Jess Fishlock. Hon har också tvingats välja bort Chloe Kelly, som ju olyckligt drog korsbandet tidigare i maj. Kelly var en av de bästa spelarna i WSL den nyss avslutade säsongen, så det är ett stort avbräck för Team GB.

Tittar vi på de uttagna spelarna är jag väl lite förvånad över att Niamh Charles finns med som reserv. I Champions Leaguefinalen tyckte jag nog att det avslöjades att hon både hade problem i offensiven och defensiven när hon ställdes mot internationellt toppmotstånd. Och sådant väntar ju i OS.

Turneringen startar den 21 juli. Team GB har lottats i grupp E, där de i tur och ordning möter Chile, Japan och Kanada.

1 tanke på “Manchester City är stommen i Team GB

  1. Pingback: Den stora guiden till OS 2021 – Del 3: De möts i bronsmatchen | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.