Korsbandsskada även för Ayinde

Det var en riktigt tråkig match på Bravida Arena förra helgen. Först visade det sig att Pauline Hammarlund blev korsbandsskadad. Och nu kommer även bekräftelsen på att Halimatu Ayinde drog på sig samma typ av skada.

Otroligt tråkigt att två stora, damallsvenska profiler försvann ur årets seriespel i samma halvlek. Det sägs ju finnas en mental påverkan på korsbandsskador, som gör att de ofta kommer ganska tätt. Även om det här är två extremt täta skador kan ju dock knappast Ayinde ha märkt att Hammarlund vred sitt knä i början av matchen. Så det lär vara någon annan typ av tråkiga omständigheter som slagit till.

I Ayindes fall hade man ju tyvärr känslan av att det var korsbandet redan när skadan inträffade. Det såg inte bra ut, och det var alltså inte bra. Utöver avslitet korsband har nigerianskan en skada på menisken. Otroligt tråkigt för henne, och för Eskilstuna.

Det blir ju nämligen inte lätt att hitta en ersättare som håller samma höga nivå som Ayinde. Apropå ersättare så meddelade Häcken via GP i helgen att man är ute och jagar ersättare till Hammarlund. Inte heller där lär det bli lätt att hitta en jämbördig spelare. Utbudet är tunt, och det är många klubbar som slåss om toppspelarna.

6 tankar på “Korsbandsskada även för Ayinde

 1. Är det en naturlag att vi får så pass många allvarliga skador inom damfotbollen varje år? Det borde rimligtvis gå att få ner antalet? Det borde vara en högprioriterad fråga.

 2. Vilka spelare går att få tag på nu inför hösten? Det är ju inga ”dussinspelare” som ska ersättas
  Har du hört några rykten? Är det dags för kortsiktiga amerikanska lån igen? Flera av dem har ju varit ute i europa förra och detta året så de har fått bra speltid inför os och nu är deras egna liga igång igen. De kanske inte är så sugna på att spela utomlands igen 🤔

  • Det enda jag har hört är att det är vansinnigt svårt att hitta spelare som är ens i närheten av den klassen som spelarna som lämnar. Precis som du skriver har ju de amerikanska toppspelarna egen liga i år, så de är inte lika intresserade.

   • Hur ser kontraktsituationen ut för en sån som Linda Sällström?
    Annars börjar väl de brittiska klubbarna bli så fulla med kvalité att de kanske har några lovande spelare som behöver speltid.

    • Jättetråkigt för Ayinde – klubbens bästa och viktigaste spelare.
     Det ryktas om spelare (bl a Kullashi) som vill lämna problemfyllda Eskilstuna i sommar.
     Får väl se om tränare Karlsson kan plocka fram några vassa kort ur trollerihatten i sommar. Eller som han sa i en intervju med redaktör Rydén:
     ”Det här kommer att bli jättebra på sikt, det är bara frågan om hur stort tålamod klubben har med mig och om spelarna blir kvar.”
     Sällström flyttar nog hem till Vittsjö. Fortsatta läkarstudier väntar.

 3. ”Det sägs ju finnas en mental påverkan på korsbandsskador, som gör att de ofta kommer ganska tätt. ”———————————–det där Rydén är -en ren manipulation, en omvänd tes som befriar styrande psykopater av vilket som helst ansvar, de riktiga med det ”mentala” problemet nämligen folk som ska uppnå sitt mål, göra succé oavsett pris, oavsett vad det kostar
  Tränare och ledningen.
  Det spelar inget roll om du är 18, 22 eller 32 år, du är den/dem som ska offras Förr eller senare
  En klok psykiatriker har sagt att ute i samhälle finns inga friska människor, utan bara de som ännu inte undersöktes Samma sak i svensk damfotboll, du kommer bli skadad, det är inte frågan om utan saken handlar bara om tiden
  Fatta mig inte fel Rydén när jag uppgraderar de tränare/ledningen till ”psykopater” då siktar jag ej på något medicinsk agenda utan pekar på människor utan samvete, människor som är oerhörd giriga i sin strävan att uppnå framgång. Framförallt sitt eget.
  Vi har läst att en och annan spelare har tagit timeout på grund av sina psykiska problem. Har du hört eller läst nån gång att en svensk damfotbollstränare har gjort samma sak? Tagit paus från sina uppgifter för att man gick i väggen
  I samhället som styrs av sk succesfulla psykopater, kommer ej hända
  På den väg har de människor mycket hjälp av folk som dig. Media.Tyvärr.
  Du gråter nämligen krokodiltårar över Hammarlunds skada eller nu över Ayindes.
  samtidigt hela din fotbollsfilosofin genererar den typ av problematik. Det fysiska spelet förd till blodig nirvana. Din statistik är sällan kvalitativt utan bara kvantitativt. metodiken du gillar mest, för att promovera din agenda eller att stjälpa den /dom du inte gillar
  Dina kollegor på ”blaskan” har kommit ännu längre i förakt mot människans värde, även om det handlar om en fotbollsspelare
  ”Ayinde fick sitt dom”———————jaha, har Ayinde gjort något brottslig genom att spela fotboll? Så korsbandsskada är att vänta, för en och annan
  Lilla rubriken visar på synen media har om en spelare. Synen om sporten i slutändan.-
  Från officiell, expert håll, Svff, läkarna och folk som gärna ser sig som kvalificerade för uppgiften kommer hela tiden nya ”program” att ta bukten med skadeeländet
  Verkligheten säger att ju mer program man tar desto mer skadas folk.
  Som att säga till en sjukling som inte kan andas på egen maskin och desperat behöver syrgas att ändå anstränga sig och försöka -grabba luften med egna lungor
  Psykopater och konformister, hand i hand
  Narrativ och verklighet, du och Hammarlunds vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.