Rolfö klar för Barcelona – en rolig nyhet

I dag har Fridolina Rolfö presenterats som nyförvärv av Champions Leaguemästarinnorna FC Barcelona. Det var ingen stor skräll, Aftonbladet hade ju den nyheten redan för cirka två veckor sedan.

Fridolina Rolfö

Både för Rolfö och för svensk damfotboll är det en rolig nyhet. För skall man välja en klubb i världen just nu så måste det ju vara Barcelona. Laget spelar en riktigt attraktiv, och effektiv fotboll. Ingen kan väl ha missat den katalanska superklubbens superuppvisning i Champions Leaguefinalen på Gamla Ullevi.

Rolfö har skrivit ett tvåårskontrakt, och första tanken man fick när nyheten kom var ju att hon sannolikt inte kunde gått till en klubb med större konkurrens på kanterna. Barcelona har ju världens bästa högerbreddare i norska Caroline Graham Hansen.

Och till vänster har man en av världens allra bästa kantspelare i nederländska Lieke Martens. Trots att Martens var magnifik på Gamla Ullevi har hon inte varit given i startelvan det senaste året, utan hon har i omgångar konkurrerats ut av spanska landslagets Mariona Caldentey. Som jag ser det hade Barca redan innan världens bästa kantbesättning. Nu kommer alltså även Rolfö.

Med tanke på den sanslösa konkurrensen blir det otroligt spännande att se hur svenskan kommer att hävda sig i Barca.

Noterbart är ju för övrigt att Barca i går presenterade att man även värvat norska mittfältsstjärnan Ingrid Syrstad Engen från Wolfsburg. Man hämtar alltså två skandinaviska toppspelare från Wolfsburg på två dagar.

13 tankar på “Rolfö klar för Barcelona – en rolig nyhet

 1. Kungsbackas största storhet kommer att föra upp FC Barcelona till en ännu högre nivå! Sedan är det frågan om vad detta Barca ska kallas – ”Barcelina” eller ”Fridolona”? 🙂 Nå, i vilket fall tror jag att denna stjärna får en lyckosam tid i storklubben, bara hon får vara hel och frisk.

 2. Barcelona vill ha de bästa spelarna och alla vill tydligen till Barcelona. Men – seriespelet kommer att vara en låååång transportsträcka och gäspning mot ännu ett La Liga-guld för Barca.
  34 33-0-1 167-15 99 poäng var årets ”segersiffror”. 25 pinnar före Real Madrid.
  Segermarginal i snitt per match = 5-0!
  Hoppas värmen gör Rolfö gott. Hon har endast spelat 53 ligamatcher från start sedan 2015. Ett trist skade-record.

 3. ”Både för Rolfö och för svensk damfotboll är det en rolig nyhet”—————förklara gärna varför ska det vara ”rolig” nyhet för svensk damfotboll att en svensk spelare kommer spela i Barcelona? Kommer hon lära sig tika-taka spelet sedan göra paradigmskifte i Sverige?Eller lära sig filma som Busquets eller Rahim..oops Sterling spelar för laget svenska fotbollskulturen strävar efter…
  Det här låter annars som en av de sossarnas politiska mindre begåvade paroller, där man berömmer saken de bara gissar på
  ”För skall man välja en klubb i världen just nu så måste det ju vara Barcelona.”————————det här mening påminner mig på en intervju Eric Gadd gav till en statskontrollerad TV kanal med frågeställningen ”du är katolik”, såsom detta måste vara fel ju , saken som närmast måste Gadd förklara för stor skala potentiell oroliga titare
  Tror du att någon kommer vara bekymrad över faktum att Rolfö kommer spela för Barca Rydén istället för ex Arsenal eller Chelsea?

  • Kan inte redaktören förklara varför Rolfö till Barcelona är en rolig nyhet.

   Lägg gärna till några ord om varför det är positivt att göra mål i fotboll. Det skulle inte förvåna mig om sign. ”axel” har en avvikande mening om det med – det självklara och uppenbara verkar ju vara stötande i den världen.

   • ”——har en avvikande mening ”———– ordval som plockades ur de totalitära kolektivistiska ideologier ordförråd, liksom nazismen, komunism eller i dessa dagar globalism. Medvetet eller slumpmässigt, lite av vana
    Självklara och uppenbara i den värld framstår åsikt formad av styrande elit genom inte minst mer eller mindre korumperad media och propaganda i syfte att göra kolektivet ”bättre”
    Med andra ord , ett folk, en ledare och en åsikt.

    • Jag visste inte att det var ”projekt dra allt till sin spets” som pågick men okej. Jag personligen kände att det var en rolig nyhet när jag fick höra om Rolfös klubbyte till Barcelona. För den sakens skull hade jag känt precis samma sak om hon gått till Chelsea, Man. City, PSG, Lyon eller vilken annan högklassig klubb som helst i Europa där hon kan utveckla sitt spel och sina egenskaper.

     ”Kände” förresten, det var det precis det handlade om för mig. Den korta stunden jag kände mig positiv för Rolfös skull varade några få ögonblick innan jag gick vidare med mitt liv och mina åtaganden.

     Känslan var ingen grundmurad åsikt, inget uttryck för en fast grundval i min livsfilosofi eller en moralisk hållning som sitter djupt inom mig. Det var bara en känsla som dök upp.

     En ”newsflash”: Totalitära ideologier brukar inte acceptera avvikande meningar. Det här ett kommentarsfält i en fotbollsblogg år 2021.

     Man får tycka annorlunda. Man får räkna med inspel på det man skriver. Man behöver inte bunta ihop allt och alla (andra) i åsiktskorridorer när man får en kommentar.

  • Efter att Anvegård blivit Everton spelare så får du en chans till Rydén, förklara varför är det bra för svensk damfotboll Rolfös flyt till Barcelona medan Anvegårds till Everton passar inte i din bedömning om miljö en svensk /landslag/spelare ska gå till.
   Låt mig påminna dig om narrativ du hade innan CL finalen, där bl a Chelsea förklarades till världens bästa lag, här på din blogg sedan hände väl pang och verkligheten kommit i kapp
   Låt inte dina dyrkare, buktalare lägga fram ad hominem argumentation..
   Var en man eller vad du i slutändan kallar du dig och argumentera såsom fotbollsexpert du gärna vill ses.

   • Du kommer ofta med väldigt dåligt underbyggda påståenden. Jag kan inte minnas att jag har skrivit att Chelsea är världens bästa lag.

    De senaste fem säsongerna har Lyon legat närmast den titeln, möjligen utmanat av North Carolina Courage. I år blev det tronbyte, men jag kan inte minnas att jag utropade Chelsea som bäst efter att PSG slagit ut Lyon. Däremot minns jag att jag inför Champions Leaguefinalen höll Barcelona som knapp favorit.
    https://damfotboll.blog/2021/05/15/guide-till-champions-leaguefinalen-4/

    Men skicka gärna länkarna till de inlägg du syftar på där jag utropar Chelsea till bäst i världen.

    • Bara att konstatera, du har inget svar på min fråga , i likhet med politiker då letar du efter en avledningsmanöver som drar ifrån det väsentliga
     Varför är jag ej förvånad. ..
     Din fundering då om Rolfös flyt till Barcelona är helt enkel en floskel. I likhet med politikernas
     Så mycket om väl uppbyggda påståenden..

    • Har en känsla att du är skiträdd dra in de svenska landslagets spelare in i fotbollsnacket . Även om jag ställde en rimlig fråga.
     Svenska damlandslaget i fotboll är ett statlig projekt, noggrann styrt och med lika noggrannt val av spelare som sällan lämnar utrymme till journalistiska bomber. Och ingen ska ”störa” deras förberedelsen till kommande OS eller hur…
     Alla ska stå bakom, oavsett vad denna samling är eller som framställs för..
     Är det där som skor klämmer Rydén och du vägrar utveckla resonemanget ?

   • ”axel” uppmanar andra att hålla debattnivån: ” Låt inte dina dyrkare, buktalare lägga fram ad hominem argumentation..”. Nästa mening – ”axel” lever som han lär: ”Var en man eller vad du i slutändan kallar du dig…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.