Semifinal mot England – men Belgien var bra

Linda Sembrant efter 91.37. Ett redan klassiskt övertidsmål tog Sverige till matchen vi drömt om i några dagar – semifinalen mot England.

Men innan vi blickar framåt noteras att Belgien var bättre än jag trodde. Laget försvarade sig otroligt bra. Låg centralt, var disciplinerat och jobbade stenhårt. Offensivt har de Tessa Wullaert som är alldeles för bra för att spela i Fortuna Sittard. Och målvakten Nicky Evrard är turneringens bästa så här långt.

Även om Belgien bara skapade en målchans i matchen kändes det otäckt flera gånger när de kontrade. Mycket beroende på att det svenska hemspringet var sämre än vanligt.

Belgien var även modigt i sitt passningsspel. Men Sverige var bäst, och segern var förstås otroligt rättvis. Jag hade inga fyror i mina spelarbetyg, men sex treor. Av dem korade jag Nathalie Björn till matchens lirare i Sverige. Mest för hennes andra halvlek. I den första tyckte jag inte att Sverige var speciellt bra centralt i planen.

Även tävlingsdebutanten Amanda Nildén fick en trea. Hon hade flera fina inspel. Men mer om matchen i kommande inlägg.

Här nedan är länkar till mina texter i Borås tidning från matchen. Det krävs inlogg i någon av Gota Medias tidningar för att kunna läsa:

* Spelarbetyg i BT.

* Krönika i BT.

17 tankar på “Semifinal mot England – men Belgien var bra

 1. Vad är det som gör att Sverige är så usla på skott mot mål samt sistapassningar?
  Med tio procent bättre skärpa hade Sverige kunnat vinna med 7-0.

  • Vet inte om vi tränar för lite på avslut på ett tillslag i svensk fotboll.

   Klart är att landslaget är för dåligt på inlägg och inspel. De allra flesta bollar som skickas in i straffområdet är alldeles för lösa och höga. Sådana som försvarare älskar. Det är egentligen bara Jonna Andersson som slår riktigt bra inlägg.

  • Vill bara nämna tat givet att UEFA:s siffror är korrekta hade Tyskland 21 avslut varav 5 på mål mot Österrike, Sverige hade 34 avslut och 8 på mål. Det är 23,8% respektive 23,5% på mål. Sedan blockades 3 skott av Tyskland, vet inte om de kollar om de hade gott på mål eller bara går på en block är en block, medan Belgien enligt statistiken inte blockade nåt skott. Sverige fick dock skjuta med fler spelare framför mål då Belgien backade hem på ett annat sätt så det är nog hugget som stucket. England gjorde däremot 2 mål på 9 försök enligt samma statistik, vilket är markant bättre även om det var från 3 på mål vilket också säger hur mycket Evrard gjorde det än Paños. Så ja, det var dåliga avslut den här matchen, och en storspelande målvakt för all del också. Samtidigt gjorde vi ett mål på 11 avslut (4 på mål) mot Nederländerna (bättre än Englands 16/5 men bara ett mål mot Österrike) så jag tror inte det finns någon tydligt ”svensk nivå” på avsluten utan det varierar och inom omfånget är vi både bättre och sämre än andra som ligger runt toppen.

   • Har UEFA någon statistik över missade sistapassningar? I så fall lär Sverige toppa den. Allting ser hunky dory ut fram till den avgörande passningen, men då slår Sverige alltid den till en motståndare eller ut över linjen. Där var väl enda undantaget Asllanis passning till Blackstenius offsidemål. En sistapassning som satt. Halleluja! Ursäkta om jag låter negativ, men jag bara tänker på vilken potential som finns, men som liksom slarvas bort.

    • Med tanke på att vi hade en bunt avslut i hyfsade lägen (som inte kom efter hörnor) så fick vi till den sista passningen en hel del också. Däremot var nog procenten på de lyckade lägre där ja. Samtidigt kan jag förlåta det då det lyckades gång på gång, och för att det enda var ett både bra och extremt djupt försvar vi mötte. Låt oss inte glömma att de nollade Italien, släppte in ett mål mot Island och två mot Frankrike. Om vi går på UEFA:s siffror igen (alltid bra att ta från samma källa) så sköt både Italien och Island 21 skott vara 5 på mål, det är siffror lika Sveriges i procent som gick på mål men 2/3 så många skott. Italien hade då en i ribban och en i stolpen. Frankrike hade 27/7 i avsluten vilket är bara 2-3 procentenheter bättre på mål än Sverige.
     Man kan också titta på hur många av vad UEFA kallar för ”Attacks” som lagen hade. Det är oklart vad exakt de menar men jag tror det är när du har bollen och försöker spela dig fram till målet, kanske är det kopplat till spel på sista på tredjedel rent av. Antalen ser ut att stämma med matchbilderna i alla fall. Frankrike hade i alla fall 7 avslut på mål från 54 attacker, Sverige 8 från 62 anfall. Det är alltså mindre än en procentenhet i skillnad där mellan lagen. Så i turneringen ser alla lag som möter Belgien ungefär likadana ut konstigt nog. Det säger mig, och jag tycker det matchar det jag sett från matcherna de spelat, att de packar in väldigt mycket och bra framför målvakten och låter motståndarna avsluta utifrån. Därav att jag tycker kritiken mot Sverige är överdriven eftersom det tycks se likadant oavsett om det är Island, Frankrike eller Sverige de möter.

     Negativ är du ja, lite överdrivet så . Efter att ha läst kommentarer och analyser på många håll är du dels inte ensam om det, dels inte värre än att du är besviken på spelet när de kan bättre. Läs många andra kommentarer och tydligen var Sverige nära att förlora, Belgien förtjänade nog egentligen vinsten, kvinnor ska inte spela fotboll och England kommer köra över vadnulagetsomvannheter. Så nä, du är inte så illa. 😀

 2. Får väl också erkänna att Belgien spelar otroligt bra efter sina förutsättningar. De är duktiga på att vinna boll på mittfältet och sedan spelar de sig ur Sveriges press väldigt bra. Dock tycker jag pressen inte alls ser särskilt bra ut för svensk del som den brukar. De fick löpa mycket eftersom de hela tiden blev bortspelade. Mot England hoppas jag att de väljer att ligga lägre. Det är nog bara inse att vi aldrig kommer kunna föra spelet mot dem eller kunna pressa sönder dem. England är alldeles för skickliga för det. Jag tror som sagt Sverige kommer ha en bra chans om de ligger lite lägre och sedan går på snabba kontringar. Stina Blackstenius och VAR är inte direkt bästa poolare! Det som är positivt är att man brukar få igen sådant i en turnering. I semin kommer det bli en matchbild som passar henne och hela det svenska laget mycket bättre.
  Jag tycker man ser att Kaneryd är i en oerhört bra form, mot England vill jag bara se henne gå för det mer. Istället för att ta den där extra dribblingen ska hon spela in bollen i första-läget. Jag hoppas Gerhardsson säger åt henne det. Jag är övertygad om att England är livrädda för henne och Blackstenius. JRK hade några aktioner när hon blixtrade till och använde sin fart och då blev det genast farligt. Hon skapar iallafall många hörnor. Hon är egentligen den enda spelaren som har ordentlig speed under fötterna. Jag tycker hon ska använda sin fart ännu mer. Kommer bli kul att se hur hon klarar av att möta Rachel Daly som är en duktig back defensivt. Där kommer det visa sig om Kaneryd har i världstoppen att göra. Hon kommer få större ytor mot England att utmana på. Det är i den matchen hon ska visa vad hon verkligen går för.

  Idag var Asllani inte lika bra som mot Portugal, nu förlorade hon fler dueller igen och skärpan i passningar och avslut fanns inte riktigt där.. Hon sliter och får med sig frisparkar men idag flöt det inte lika bra för henne i spelet.
  Men ärligt talat, var Rolfö ens på planen idag? Tycker hon ser väldigt ointresserad ut och passiv. Hon är som bäst när hon bara kör men nu går allting för långsamt. Överlag kändes de svenska spelarna väldigt stressade när de kom till avslutslägen. De hade mycket mer tid än vad de tog på sig.

  Det största orosmolnet år såklart fortfarande covid och att spelarna ser lite trötta ut. Det är inte många som är i toppform rent fysiskt. Jag tycker orken tröt hos många. Kaneryd och Asllani är de jag tycker mig se är i bäst fysisk form. De orkade springa hur mycket som helst under hela matchen.
  Det för mig in på Gerhardssons matchcoachning igen. Jag tycker han väntar alldeles för länge med att göra sina byten. Han måste ha märkt att några spelare började bli trötta. Att han bara gjorde ett byte under hela matchen tycker jag skickar signaler till spelarna om att vi väntar in förlängningen istället för att vinna matchen under 90 minuter. Det tycker jag är jäkligt dålig coachning. Jag hade tagit in Bennison tidigare och sedan tagit ut Blackstenius för Hurtig. In med Schoug istället för Nilden eller Rolfö. Då hade de fått in lite energi i laget som ger kraft att pusha för ett ledningsmål.
  Det här var ju den matchen som det var absolut lägst tempo i. Sverige orkade helt enkelt inte att sätta upp ett högt tempo från start. Det var egentligen inte förrän i andra halvlek som de kom igång.

  För att avsluta med något positivt så är det här svenska laget läskigt likt det Italienska som vann herrarnas EM ifjol. Trots att det ser lite trögt ut vinner vi ändå matcherna och grisar oss vidare i turneringen. På något sätt har jag en go känsla inför fortsättningen av den här turneringen.

  Sedan måste jag ju såklart avsluta med min gumma, Amanda Nilden. Det tog en halvlek innan premiärnerverna började släppa men i andra halvlek var hon för mig bäst på plan tillsammans med Björn. Det var inte många om ens någon passning hon slog bort idag. Hon var stabil defensivt också och stod för några avgörande brytningar.
  Det syns att hon saknar lite matchtempo vilket inte är konstigt när hon inte har spelat match på flera månader. Förhoppningsvis var det här den genomkörare hon behövde för att komma igång. För nu har jag svårt att se Andersson hinna tillbaka till semin, kanske hinner Glas bli frisk. Även om jag skulle tro det blir en treback mot England så är det viktigt att få igång Nilden som ett alternativ. Nilden mattades lite i slutet men hon fick också springa väldigt mycket eftersom Sverige hade lite svårt att vinna kampen på mittfältet. Det blev stora ytor att täcka i och med det. Jag ska villigt erkänna att jag var lite nervös inför matchen om hon skulle klara av den pressen som det ändå är att spela en kvartsfinal. Det gjorde hon med bravur!

 3. Känns lite olustigt att ”alla” utgår från att spelare som nyss varit covidsjuka ska komma tillbaka och vara 100% återställda (fysiskt och mentalt) några dagar senare.

  Även om Glas och Andersson hinner testa negativt inför semin så har deras uppladdning varit usel. Är det självklart att de ska tillbaka i startelvan? Är de påkopplade mentalt? Hur länge orkar de spela? Och är det verkligen fysiskt helt riskfritt att göra en maxinsats några dagar efter att man haft covid?

  Blir intressant att se hur/om Miedema presterar ikväll, kanske kan det ge en fingervisning.

  • Mycket vettigt. Den medicinska risken sköter läkarteamet och det är för det flesta inget problem alls. Den mentala uppladdningen tror (med betoning på tror!) jag inte är ett problem då det förstås är motiverande att komma ur det och få spela. Men den taktiska och orken kan ju bli lidande och där blir jag väldigt skeptisk till att sätta in dem. Miedema missade ju två matcher, tror inte Gerhardsson kan räkna med någon av de sjuka om de inte blev friska igår eller idag. Och ingen av ersättarna gjorde en dålig match så jag är inte så orolig där faktiskt, speciellt som Glas sett rätt dålig ut när hon spelat.

   Seger tycker jag faktiskt inte alls saknades annat än som pådrivare igår. Nu har hon inte Covid förstås, men hon kanske borde känna efter lite extra på den där foten och låta Björn ta över mot England? Och jag älskar då Seger, men det har inte funkat för henne den här turneringen, och Björns passningsspel var mycket bättre i den här matchen så jag är rätt trygg med henne. 🙂

 4. Min matchens lirare i Sverige var utan tvekan Amanda Nildén, att hon inte fått chansen tidigare är för mig ett tydligt exempel på det stora problemet i svensk landslagsfotboll där det krävs skador eller sjukdomar innan man testar annat än ”säkra kort”.

  Att vi är beroende av Caroline Seger, jodå hon saknades något enormt i den här matchen, beror inte bara på att hon är en bra spelare utan lika mycket på att ingen annan fått chansen att spela in sig på allvar på hennes position och i hennes roll.

  Är det något Damlandslaget bör ta med sig från den här turneringen oavsett hur den slutar så är det att vi måste börja rotera in nya spelare i startelvan om vi ska göra oss mindre känsliga för sånt här, covid är här för att stanna och kommer säkert följas av nya virus.

  Till en början så kan vi se till att kontinuerligt testa nytt i träningslandskamperna, de som är etablerade känner ju varandra utan och innan och klarar sig med färre landskamper mellan turneringarna.

  • Nildén överraskade mig. Jag har tjatat om att hon måste få chansen, tycker av det lilla jag sett i CL att hon tycks klara defensive och vi har sett i landslaget att hon har fina inlägg. Vilket vi inte såg mycket av igår alls väl? Hon spelade oftast in den på marken istället, och både smart och skickligt därtill. Mycket spännande även om jag bara någon enstaka gång fick se det jag hoppades på, överlånga inlägg mot Ilestedt. Hur mycket än Jonna varit fantastisk så måste vi spela in Nildén mer nu, det har hon helt klart visat, för med henne får vi kanske ett annat sorts kantspel från vänster som jag tycker är spännande. Sedan är jag fortfarande inte säker på hur bra hon står sig mot de bästa, men vi får väl snart se hur hon klarar sig mot England i alla fall. 🙂

   På sätt och vis håller jag med dig och Gerhardsson har varit rätt feg eller seg där och med byten under match senaste året. Samtidigt kollade jag upp det när jag skrev ett svar på Rainers blog och när man tittar har ändå Gerhardsson släppt fram, testat och etablerat en hel del spelare under sina år. Det finns inte så många som inte fått en chans eller två av de man kan tycka borde få det. Det överraskade mig faktiskt för min bild är ju också den att vi ofta får trygghetsnarkomaner på FK-posterna.

   • Håller med. Känslan är att man inte vågar släppa fram så många nya spelare. Men till det här mästerskapet har ju faktiskt JRK gått rakt in i startelvan. Nu när Nilden väl har fått chansen så får hon räknas med där också. Jag är mer inne på att han borde göra fler och tidigare byten i matcherna. Eller byta kant på Kaneryd och Rolfö ibland till exempel. Han är väldigt enkelspårig i sin coachning. Sarina Wiegman gör ofta kantbyten om det inte funkar för deras yttrar.
    Igår tycker jag backlinjen skötte sig bra men det såg inte helt stabilt ut alla gånger. Det kommer bli viktigt att de får träna ihop ordentligt nu under de kommande dagarna. För mot England måste försvaret sitta klockrent om vi ska ha någon chans.

    Om Sverige vill bli ett mer spelförande lag ska man definitivt satsa på Nilden. Hon är en av få i det svenska laget som nästan alltid värderar rätt när hon ska gå framåt eller hålla i bollen och lugna ned spelet. Igår tycker jag hon var den som hittade in med bäst bollar i mitten. Sedan hade inte spelarna i straffområdet kylan att förvalta det bättre. Sverige måste bara lugna ned sig lite i sitt uppbyggnadsspel. När de väl spelade sig fram metodiskt längst vänsterkanten såg det riktigt bra ut. Mer sådant framöver. Då kan vi såra England ordentligt där. För Bronze har inte sett bra ut i defensiven i det här mästerskapet. Nu måste Rolfö höja sig och hela tiden utmana på den kanten, sedan ska Nilden fylla på.

 5. Engelskorna som såg matchen blev inte alls imponerade av Sverige, av förståeliga skäl. Det är bra! Då invaggar de sig i (en falsk?) trygghet och blir överrumplade av ett på några dagar pånyttfött svenskt landslag… Okej, för en som såg hela tillställningen igår var väl frustrationen framför ”dumburken” lika stor som för spelarna som gång efter annan missade målet med sina tåfjuttar och snedsparkar. Att rota fram det som var riktigt bra mot Belgien är som det där med nålen i höstacken, men det fanns en och annan ljuspunkt, som rosade Amanda Nildén, utsedd till att – temporärt – fylla Jonna Anderssons skor och det försökte hon verkligen göra, så länge fysiken hängde med. Ett par andra glädjeämnen var Natalie Björn och försvararkollegan Amanda Ilestedt, vilken tycks växa för varje match. Visste ni förresten, att den sympatiska Ilestedt delar en hel del idrottsgener med släkten? Till exempel så var hennes farfars bror ishockeylegendaren Sven Tumba.

  • Jag har hört att de flesta är släkt med Gustav Wasa. Jag planerar att göra mitt intåg i Stockholm nästa år, 500 år efter GW för kröning i Storkyrkan. Move over Tjabo! Här snackar vi gener, men väldigt lite fotboll.

 6. Jag tycker att Björn gjort det bra – hon ska väl inte plagiera Seger till 100% – måste få sätta sina egna avtryck. Å det tror jag hon kommer att göra framöver, med den äran.
  Allas nya gullunge, JRK, tycker jag senaste matcherna har dribblat före mycket och motståndarna läser henne lätt och hon blir av med bollen.
  PG och bytena börjar bli lite trist, han har ju rejäl kvalitet på bänken men utnyttjar den inte .

  • Björn var riktigt bra, i allt utom förmågan att få avsluten på mål. Och det var lite kul att se henne svära så mycket under matchen och sedan även i intervjun. Jag känner mig väldigt nöjd med att ha henne på plan istället för Seger faktiskt nu, och spelet går framåt bättre än med Seger som ibland är väl förtjust i sidledspassningarna.
   Kaneryd måste försöka att slå sina inlägg och passningar tidigare. Gång på gång kom hon förbi men så försökte hon dribbla en gång till (samma eller en annan spelare) och till slut tappade hon ju ofta bollen. Men slipar hon på det borde hon funka riktigt bra?

   Jag fattar inte hur Rolfö fick vara kvar när han har Schough som verkade vara i toppform inför EM? eller varför inte Hurtig fick chansen när matchen såg ut som den gjorde, Blackstenius såg klumpig ut i det mesta bortsett från (förstås) när hon dömdes vara offside. Har Gerhardsson helt bestämt sig för att Sverige maler ner motståndarna och att byten riskerar att störa den processen?

   • Någon måste ta ett snack med Kaneryd. För precis som du säger kommer hon ofta förbi men vänder tillbaka och ska göra en dribbling till. Mot England vill jag att någon ger henne instruktionerna att utmana ner emot kortlinjen och sedan gå på inlägg i förstaläget. Då kommer det bli farligt, jag tycker man såg tendenser till det. Rent fysiskt tycker jag som sagt hon ser ut att vara en av de som är i bäst form. Det är små detaljer som gör att hon inte får in inläggen. Något som jag tycker många missade är att hon var riktigt bra defensivt också. Det var flera gånger hon kom ned och hjälpte Ilestedt, där hon vann tillbaka bollen flera gånger. Hennes defensiva jobb kommer bli väldigt viktigt. Nilden fick inte samma hjälp på vänsterkanten av Rolfö till exempel. Hon hade stora ytor att försvara.

    Håller med om att Olivia Schoug och kanske även Blomqvist skulle ha fått chansen. Nu hörde jag att Schoug inte var med på dagens träning så det kanske fanns en anledning till att hon inte spelade igår.
    Sedan är det konstigt det här med startelva och slutelva. I vissa matcher verkar slutelvan vara superviktig för honom och han vill gärna påpeka det också. Men som i gårdagens match verkar han inte bry sig ett dugg om slutelvan vilket ger lite konstiga signaler till många spelare.
    Det där med att detta är det bästa laget Sverige någonsin haft börjar jag mer och mer ifrågasätta. Varför litar han då inte på fler spelare än han gör. Jakobsson verkar vara längst ner i frysboxen, där var även Nilden tills han mer eller mindre var tvungen att kasta in henne. Rubensson har knappt spelat heller. Bennison som har varit grym varje gång hon har fått chansen borde enligt mig få spela mycket mer än hon har gjort.
    Igår körde han slut på många nyckelspelare för att han kort sagt inte vågade ta av dem när de inte levererade. Asllani, Rolfö och Blackstenius borde inte ha spelat hela matchen. Nu kommer alla dessa nyckelspelare vara ganska slitna och det gynnar inte Sverige i längden.

    Även om Gerhardsson har gjort fantastiska resultat som förbundskapten tycker jag snart det börjar bli dags för en ny ledning. För ska vi vara helt ärliga tror jag man kan få ut ännu mer av det här laget rent spelmässigt än vad dem har gjort. Vi har många duktiga bollsäkra spelare som jag tycker de får ut alldeles för lite av. Jag ser en jättestor potential i det här laget men ska vi vara ärliga har de spelat ganska dålig fotboll det senaste året. Det har inte alls kuggat i sedan OS.
    Visst kanske de har gjort bra resultat och lyckats vinna matcher men sett till prestationerna har det verkligen inte sett bra ut. Jag tror verkligen man kan spela en bättre fotboll som är roligare att kolla på med det här spelarmaterialet.
    Det har tidigare debatterats friskt här om tränarnas kontra spelarnas ansvar i landslagens resultat. Vi har hackat mycket på många spelare men kanske är det också ledningen som inte har lyckats hitta rätt relationer och spelidé på planen? De kanske inte har hittat en formation där alla spelarna blir sitt bästa jag. Det kanske inte bara är Rolfös fel att hon har det tungt. Sverige har ju hårt sagt valt bort henne i offensiven för att Asllani ska skina mer. Hennes defensiva egenskaper har synts mer än hennes offensiva än så länge, det är inte ett bra tecken. Det tror jag håller Rolfö tillbaka. Jag vill se henne längre ut på kanten så hon bara får börja springa igång sig själv få mer yta. Det kanske inte bara är spelarnas fel att passningsspelet inte fungerar, kan ju vara tränarna som har gett direktiv att de ska spela på ett visst sätt som helt enkelt inte fungerar.

    Jag kan ta att det blir några år där det kanske blir lite sämre resultat men att vi börjar om lite och försöker jobba fram ett mer fungerande passningsspel med mycket rörelse. För som det är nu skulle jag verkligen inte betala för en biljett för att se detta landslag. Som jag tidigare skrivit ser jag på fotboll som ett nöje och att det ska vara kul att titta på. Jag tycker till och med att Belgien och Österrike har mycket bättre rörelse i anfallsspelet än vad Sverige har. Sverige blir väldigt statiska och hjälper inte varandra, de sätter sina lagkamrater i dåliga lägen för att det inte finns några alternativ. Det handlar inte om att Sverige inte klarar av att spela på det sätter utan vilken spelfilsofi coachen (Gerhardsson) har. Rörelsemönster i anfallspelet är något man tränar på och bevisligen har Sverige inte lagt så mycket fokus på det. Sverige skapar egentligen bara ett enda riktigt bra läge genom sitt eget anfallspel och det var målet som dömdes bort för offside. Annars skapade vi bara farligheter på fasta situationer. Vi lyckades inte spela oss fram till ett enda riktigt bra läge på hela matchen förutom en gång. Det är ett stort underbetyg.

    Jag vill se en ny tränare som vill spela en mer fartfylld fotboll med mycket rörelse och ett bra passningsspel. Inte den här tunga tröga fotbollen som Gerhardsson har gått mot det senaste året.

    En startelva med Lindahl, Glas-Ilestedt-Björn-Nilden, Bennison-Angeldahl-Asllani, Kaneryd-Blackstenius-Rolfö, har potentialen att kunna spela bra possessionfotboll men även ett snabbt kontringsspel.
    Nu vill iallafall jag se någon typ av förändring i hur Sverige spelar fotboll. För det här landslaget spelar inte ens i närheten av den fotboll man kan förvänta sig av en nation rankad tvåa i världen. Det ser snarare ut som vi är rankade utanför top 10 och det är inte bara spelarnas fel.

 7. Pinsam insats av Sverige. Äger matchen men kan inte pricka mål. Jag vill redan nu gratulera England till silvret.

  Jag förstår inte riktigt de relativa hyllningarna av Björn. Visst, hon positionerade sig bra och tänkte rätt, men hon siktade som Kalle Anka.

  JRK hade mycket energi men ville för mycket och tog alltid en extra dragning så att hon blev av med bollen – varenda jävla gång. Asllani hade lite samma problem. Stina, förutom den felaktigt bortdömda målet, verkade närmast narkotikapåverkad så som hon blev överraskad av att få bollen och föll ihop ett flertal gånger. Det gjorde förresten Björn också några enstaka gånger. Angeldal träffade mål för första gången i minut 64 efter ett flertal skott under matchen. Rolfö tog aldrig skott förrän något enstaka i slutet av matchen fastän hon hade bra lägen, fick helt allmänt mycket lite uträttat.

  Härligt att Nannskog lyfte fram allt slöande efter matchen, alla som lunkade eller rentav signalerar att de INTE vill ha boll. Man tror inte det är sant.

  Åtminstone gjorde backlinjen ett hyggligt jobb. Jag vågar inte ta i ordet ”bra” i min frustration, och det var en del ringrost med missförstånd vid flera tillfällen. Men det var ju en back som till sist skulle visa var skåpet skulle stå. Jisses. Väldigt skönt att Linda tycks ha kommit in i det, och att vi har ytterligare en dimension i spelet med hennes passningsfot som delvis kan täcka upp för Seger. Och det känns helt subjektivt som att Linda och Magda funkar bra ihop och stärker varandra. Har vi äntligen hittat ett bra mittbackspar?

  Nildén borde dock bli utbytt i andra. Schough borde kommit in, kändes som en perfekt match för henne med hennes inlägg och långskott, så kunde slö-Rolfö gå ner som vänsterback, för hon gjorde defensiven bättre. Icke-bytena var ännu en sorglig historia, håglösheten behövde brytas.

  Bennisons töltande håller inte måttet för denna nivå, jag går i stark opposition mot hyllningarna här. Hon var bättre i landslaget när hon var i Rosengård. Men det var ett okej byte denna gång, Angeldal hade ändå spelat färdigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.