Blir det Portugal, Chile och Paraguay som tar de sista VM-platserna?

Den interkontinentala playoff-turneringen har nyss lottats. Utfallet blev så här:

Grupp A:

Kamerun–Thailand
Vinnaren möter Portugal i final.

Grupp B:

Senegal–Haiti
Vinnaren möter Chile final.

Grupp C:

Taiwan–Paraguay
Papua Nya Guinea–Panama
Vinnarna möts i final.

Med det här utfallet ser jag att Portugal fick en riktigt knivig lottning. Kamerun var det svårast möjliga motstånd den europeiska representanten kunde få. Men jag håller ändå Portugal som knapp favprit i grupp A, mycket genom att de slipper att spela semifinal.

I grupp B fick Chile en väldigt bra lottning, vilket gör att Tiane Endler och hennes lagkompisar bör ha en bra chans att få spela VM-slutspel för andra gången i rad.

Grupp C är den svagaste. Taiwan och Papua Nya Guinea var seedade, men jag ser Paraguay som favorit närmast före Panama.

6 tankar på “Blir det Portugal, Chile och Paraguay som tar de sista VM-platserna?

 1. Spännande att se om Chile och Portugal tar sig vidare komfortabelt eller om lagen från de andra kontinenterna kan utmana. Både Chile och Portugal har ju verkligen hotat ”stornationer i de senaste mästerskapen både i OS och nu i EM senast i enstaka matcher. Så om något av de andra lagen kan spela jämnt mot dem har damfotbollen kommit långt på andra kontinenter också vilket är superkul👍 Jag hoppas på tighta matcher iallafall.

  Var gäller rankingsystemet kommer jag nog aldrig förstå mig på det. Men sett till den ranking och seedning Sverige kommer ha inför VM så är det ju bästa möjliga. Man slipper möta alla de största konkurrenterna i gruppen och dessutom bör man kunna få en någorlunda lätt åttondelsfinal. I kvarten kommer det bli tufft oavsett för där kommer det bara vara bra lag kvar. Men Nederländerna, Kanada, Norge, Brasilien och Danmark är inga lag som skrämmer mig särskilt mycket. Det är lag som enligt mig Sverige ska slå sett till både ranking och spelarmaterial. Av dem lagen är jag nog mest rädd för Nederländerna men det är egentligen enbart pga Miedema. Men det är så mycket turbulens där just nu och de ser inte bra ut för tillfället. Det laget som inte är toppseedade jag är mest rädd för är Japan. Sverige hade svårt mot dem i OS och dem undviker jag gärna.

  Den senaste matchen gav mig tillbaka lite hopp om att Sverige fortfarande kan spela bra och tempofylld fotboll även om det var mot ett uselt Frankrike. Men det ger mig också lite varningssignaler. Sverige kan slå vilket lag som helst på en bra dag när allt funkar. Men när Sverige inte gör allt rätt så kan vi också förlora eller spela jämnt mot på pappret sämre lag. Min slutsats är att Sverige måste springa mycket och ha ett starkt kollektiv för att ha en chans att gå långt i mästerskap. När man inte gör det är man ett ganska medelmåttigt lag. Detta såg vi i EM och delvis mot Spanien. Då satt dem inte ihop som lag. Semin mot England visade att de individuellt inte klarade av att vinna värken defensiva eller offensiva dueller när laget var för ihåligt. Så pass skickliga är inte våra spelare. Det var snarare så att vi förlorade den matchen på individuella misstag. Därför var det härligt att se kollektivet Sverige fungera igen. För det måste vara perfekt ifall drömmen om guld ska vara rimlig. Vi har inte så pass individuellt skickliga spelare så vi kan spela som Frankrike eller Spanien gör. Vi måste hjälpa varandra och ge understöd för att vara som bäst.

   • AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic fanns inte med när AIK förlorade med 2-4 mot Djurgården på Stockholms stadion.

    Skälet? Han hade fått ledigt för att gå på sin sons bröllop – dagen före matchen. ´Han behövde uppenbarligen en dag på sig att vila ut, efter bröllopet.

    Men samma dag som AIKs damer spelade, så spelade AIKs herrlag mot Sirius i Uppsala. Vem satt på läktaren? Nebojsa Novakovic, mannen som var ledig och inte kunde medverka under SITT EGET LAGS match.

    Om till och med tränarna inte bryr sig, då kanske det inte är konstigt att AIK åker ur Damallsvenskan.

 2. Chile va väl inte så bra i sydamerikanska kvalet. Tror Haiti kan utmana dom. Colombia pulvriserade bla Chile och ledde med 4-0 redan i paus.

 3. Efter att ha sett Rosengård mot Eskilstuna igår har jag inga större förhoppningar på att de ska kunna åstadkomma så mycket i CL. De såg väldigt trötta ut och det var inget vidare studs i dojan om man säger så. Tur att de har Breedgaard som fixar guldet till dem. Hon var inte särskilt involverad i matchen men så fort hon får bollen gör hon något konstruktivt. Jag hoppas de kan hitta lite energi för det kommer att behövas.

  Eskilstuna gjorde en riktigt bra match och förtjänade en poäng men de hade svårt att få till det där lilla sista. Hatten av för spelarna som fortsätter kämpa på även om deras framtid i klubben är väldigt oviss. Kanske är det just därför de fortsätter prestera, för att de vill visa upp sig för andra klubbar inför nästa säsong. Två som gjorde det var Rombing och Saving. Rombing ägde sin högerkant och Schoug gjorde inte mycket väsen av sig. Jag har sagt det förut och säger det igen! Saving styr tempot i matcherna när hon och Eskilstuna är som bäst. Igår var en sådan kväll när hon var lysande. Hon är enligt mig bäst som 6:a alltså i Seger-rollen. För mig passar hon som handen i handsken i Rosengård så därför var det ju bra att hon gjorde en så bra match mot dem. Hon är bolltrygg och duktig på att sprida bollar ut på sina kantspelare. Det är ju så Rosengård spelar. Något topplag måste plocka henne för där har vi en oslipad diamant som kan bli vår nya mittfältsgeneral.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.