Tänkte inte på det…

När jag i går skrev om fördelningen av de 24 platserna till VM i Kanada 2015 glömde jag en grej som jag egentligen visste. Nämligen att Nordkorea är avstängt från nästa VM till följd av dopningsskandalen i förra årets mästerskap.

Det får mig att tycka att Asien också fått en plats för mycket. De borde ha haft 4,5 platser och Oceanien 0,5. Då hade vi troligen fått en playoffmatch mellan Asiens femma Thailand och Nya Zeeland. Och det hade känts rimligt.

Den överblivna platsen borde ha gått till Europa, som trots allt har tolv länder bland de 24 högst placerade på Fifas världsranking. Och trots att Europa bara hade fem av 16 platser i fjolårets VM stod vi för fyra av åtta lag i kvartsfinal, och två av fyra i semifinal. Så det hade varit högst rimligt med 9,5 europeiska platser – tycker jag. Nu fick vi åtta, vilket är ok, men inte mer.

Så här tycker jag det borde ha sett ut:

AFC (Asien): 4,5 platser. Har fått 5.
CAF (Afrika): 3,5 platser. Har fått 3.
CONCACAF (Nord- och Centralamerika): 2,5 platser. Har fått 3,5.
CONMEBOL (Sydamerika): 2,5 platser. Har fått 2,5.
OFC (Oceanien): 0,5 platser. Har fått 1.
UEFA (Europa): 9,5 platser. Har fått 8.
Värdnationen: 1 plats. Har fått 1.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.