Äktenskap och skilsmässor

Idrottens affärer är en webbtidning som ofta har intressanta artiklar. Så även i dag, när man avhandlar LdB FC Malmös och FC Rosengårds fusion. Ingressen är fin:

”Ett något annorlunda äktenskap har skett i Malmö i veckan. Invandrare och damer har funnit varandra och som präst har en miljardär agerat.”

Annars är ju numera skilsmässor vanligare än äktenskap inom elitidrotten. Flersektionsföreningar splittras för att inte dra ner varandra i skiten i dåliga tider, eller på grund av interna stridigheter om hur gemensamma medel skall användas.

Det skall bli väldigt intressant att följa FC Rosengårds utveckling över tid. Kortsiktigt lär det bli succé. Men hur blir det långsiktigt? Det finns ju en stor fara med att bygga föreningen kring en person. Skulle denne – i det här fallet Dan Olofsson – tröttna och dra tillbaka sina pengar, då är avgrunden nära.

Apropå skilsmässor så är det ju silly season, och då skiljs många spelare från sina klubbar. Jag noterar från utmärkta bloggen Spelare 12 att Djurgården snart har tappat hela sin startelva från i år. Klubben verkar stå inför ett riktigt tufft år i nya elitettan.

Ali Kriger och Heather O'Reilly

Ali Kriger och Heather O’Reilly

En annan intressant skilsmässa sker i Tyskland. Där lämnar amerikanska landslagsbacken Ali Krieger FFC Frankfurt efter fem år. Hon skrev nyss så här på sin twitter:

”Sista dagen i Tyskland… Tack till mitt lag och mina fans för allt stöd och alla minnen från de senaste fem åren! #NyttKapitel #KommerAttSaknaErAlla”

Däremot finns väl inga uppgifter om att lagkamraten Sara Thunebro skulle vara på väg bort? Det hade nog varit bra, för Thunebro har bara fått spela 92 minuter i tävlingsmatcher för A-laget i höst. Hon har dock varit nedflyttad i andralaget i division 2, och där fått spela en hel match.
Visst minskar konkurrensen för Thunebro när en ytterback lämnar i Krieger, men nog borde väl svenskan ändå flytta på sig i vinter?

När jag härom dagen skrev om alla utlänningar i Turbine Potsdam så var jag lite snabb. För det är inte så att det bara tillkommer spelare vid årsskiftet. Det försvinner även någon eller några. Klart är att att amerikanska Keelin Winters gör sin sista match för klubben i morgon. Därmed har Potsdam ”bara” 14 utländska spelare.

Slutligen några ord om nattens omgång i Australiens W-league. Där gjorde Lisa De Vanna tre mål när hennes Perth Glory vann mot Sydney FC med osannolika 7–5. Petra Larsson spelade hela matchen när hennes Melbourne Victory vann med 2–1 mot Canberra United. Segermålet gjorde Jessica Fishlock i 94:e minuten.

Tabellen i Australien är ruskigt jämn. Fyra lag går till slutspel, och inför dagens omgång skilde en poäng mellan tvåan och sexan. I morgon spelar Louise Fors och hennes Western Sydney Wanderers streckmatch mot Brisbane Roar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.