Oväntad rysk seger i Norge

I går vann Sverige med 4–1 mot England. I dag noterades ett nytt överraskande resultat i Norges genrep.

Ryssland, som jag sett som EM:s kanske allra sämsta lag, vann nämligen på bortaplan med 3–2. Det var förstås ett rejält bakslag för det norska laget, som jag sett som en given medaljkandidat med tanke på hur lottningen ser ut.

Jag försökte se matchen, men stoppades en geoblock på norska tv 2.

Därför har jag fått läsa mig till att matchen hade två tvåmålsskyttar. Caroline Graham Hansen gav Norge ledningen två gånger, och ryska mittbacken och tillika lagkaptenen Ksenia Tsybutovich vände med sina båda mål ett norskt 2–1 till ryskt 3–2 kort tid i den andra halvleken. Först slog hon till på hörna, sedan på straffretur. Rysslands 1–1-mål gjorde Nelli Korovkina.

Spelare som saknades i lagen var Ada Stolsmo Hegerberg för Norge och förstamålvakten Elvira Todua för Ryssland. Den senare vet jag är skulderskadad, och går en kamp för att hinna bli spelklar till den ryska EM-premiären. Jag noterar också att Natalia Shlyapina saknades i den ryska startelvan. Det är en spelare jag imponerats av de få gånger jag sett henne.

Norge spelade så här: Ingrid Hjelmseth (Silje Vesterbekkmo, 62) – Kristine Hegland, Trine Rönning, Maren Mjelde (Marit Fiane Christensen, 62), Toril Akerhaugen – Emilie Haavi, Solveig Gulbrandsen, Ingvild Stensland (Lene Mykjåland, 80), Ingvild Isaksen (Cathrine Dekkerhus, 66), Caroline Graham Hansen – Elise Thorsnes (Melissa Bjånesöy, 46).

Och Rysslands lag formerades så här: Julia Grishenko – Xxxx, Olga Petrova, Ksenia Tsybutovich, Alla Sidorovskaya – Valentina Savchenkova, Anastasia Kostyukova – Elena Terekhova, Nelli Korovkina (Anastasia Pozdeeva, 68), Ekaterina Sochneva – Elena Morozova. Där saknades ett namn i uppställningen på norska Tv2:s hemsida. Vem det handlade om har jag inte lyckats lura ut.

Slutligen har Uefa sammanställt alla de tolv deltagande nationernas träningsmatcher sedan EM-kvalet blev klart. Den listan hittar du här. Noterbart är hur få matcher Italien har spelat, bara en utöver de fyra i Cypern cup.

4 tankar på “Oväntad rysk seger i Norge

    • Uefas statistik visar matcher som spelats efter EM-kvalet. Playoffmatcherna ingår i aktuellt kval, så de skall inte räknas in. Men det stämmer att Spanien slog Skottland i playoff. Efter förlängning.

      • Precis. Och snackar vi just träningsmatcher (matcher där man har möjlighet att testa, för att matcherna inte betyder något annat än självförtroendemässigt) så har Spanien bara spelat tre. Matcherna mot Skottland är ju tävlingsmatcher, dvs blodigt allvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.