Thiney tog täten

I dag avslutades VM-kvalspelet för i år. I den sista matchen gjorde Frankrike tvåsiffrigt mot Bulgarien för andra gången på några dagar.

Bortamötet slutade 10–0 i lördags. I dag blev det hela 14–0 hemma i Le Mans efter att Gaetane Thiney gjort hela fyra mål. Därmed är det Thiney som toppar skytteligan i Europas VM-kval över jul. Totalt har Juvisystjärnan nämligen gjort nio mål i höst. Det är ett fler än vad Sverige har gjort. Utöver Thiney blev även Eugenie Le Sommer fyramålsskytt.

I de sju grupperna står elva lag på full poäng nu när det blir lite uppehåll. Fullpoängarna är Tyskland, England, Schweiz, Sverige, Spanien, Skottland, Norge, Frankrike, Finland, Ukraina och skrällen Israel. Fast Israel har bara spelat två matcher, mot Malta och Serbien, och lär inte ha något med segern i grupp 3 att göra.

Noterbart också att de fyra förstnämnda lagen har gått genom hösten utan att släppa in mål. Även om vårt landslag inte har imponerat spelmässigt, så är det ju ändå ett styrkebesked att stå på full poäng och ha bibehållen nolla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.