Spänningen lever i England

En av kvartsfinalerna i Champions League lever i alla fall. Birmingham City vann nämligen i går den engelska kvartsfinalen med 1–0 mot Arsenal på hemmaplan.

1–0 är ett riktigt bra resultat att ta med sig till bortamatchen. Ett mål framåt innebär ju att Arsenal måste göra tre. Det gör att dubbelmötet kan bli riktigt spännande.

Höjdpunkter från matchen finns på det här klippet:

Om klippet är talande för matchen så var Birmingham mycket närmare 2–0 än Arsenal var en kvittering.

* Här är även ett klipp med höjdpunkter från Potsdams utklassning i Italien. Det är verkligen ett gräsligt självmål som inleder kavalkaden. Däremot är Julia Simic:s andra mål, det som betyder 5–0 riktigt fotbollsgodis. Först ett fint inlägg från Lisa Evans – som var inblandad i de flesta målen – sedan en tillbakanick från Genoveva Anonma, och slutligen en halvvolley från Simic. Vackert.

Notera också hur Johanna Elsig taktiskt tar av sig tröjan efter sitt 7–0-mål. Därmed fick hon sin andra varning i turneringen, och slipper returen. Däremot är hon därmed varningsfri lagom till semifinalerna.

* I mitt förra inlägg skrev jag om att Champions League behöver göras om. Den uppfattningen delas här av Alva Nilssondamfotboll.com.

* I går kom även nyheten ut om att Sverige möter Tyskland i Örebro den 29 oktober – om vi klarar VM-kvalet utan att behöva spela playoff.

* En annan nyhet från i går var att SVT och TV4 delar på sändningen av EM 2017. Det var en bra nyhet, för det borde innebära att de flesta matcher kommer att visas i svensk tv.

* Natten mot fredag spelas kvartsfinalerna i F17-VM. De går enligt följande: På övre halvan spelar Venezuela–Kanada och Japan–Mexiko, och på den undre möts Ghana–Italien och Nigeria–Spanien. Eurosport sänder totalt tre matcher. Två vid midnatt och ytterligare en senare på natten. Klart verkar vara att en av de tre matcher som sänds är Ghana–Italien.

* Slutligen ett litet skämtklipp från Göteborgs träningsläger, där assisterande tränaren Stig Fredriksson agerar kalsongmodell. Lite kul är det allt:

2 tankar på “Spänningen lever i England

  1. Såvida jag inte är helt ute och cyklar, så behöver väl Arsenal endast göra två mål, samtidigt som de håller nollan. Birmingham vann ju endast med 1-0 hos sig. Så 2-0 för Arsenal på hemmaplan borde väl räcka? Aggregate blir ju då 2-1 till Arsenals fördel. Skulle Arsenal göra endast ett mål, samtidigt som de håller nollan så blir det väl förlängning. Jag vet att man ibland tappar bort sig i CL och EL matcherna, men ett 1-0 resultat är väl ändå tämligen enkelt att klura ut.

    Skulle matchen slutat med 2-1 till Birminghams fördel, då skulle det väl endast räcka med 1-0 på hemmaplan för Arsenal, då ett bortamål är guld värt.

    Såg hela matchen, som streamades live via Youtube, och jag håller helt med. Birmingham var det bättre laget, även om bollinnehavet måste varit tämligen lika. De skapade i stort sett alla chanserna i matchen. Dessutom så hade Arsenal endast ett skott mot mål (ej på) tills det endast var 10 min kvar av matchen. De lyckades få iväg två skott som var tämligen dåliga när Birmingham börjat backa tillbaka lite i slutet, annars skulle statistiken vara ännu surare än den var för Arsenals del.

    • Jag var lite otydlig i mitt inlägg. Meningen ”Ett mål framåt innebär ju att Arsenal måste göra tre” syftade på ett mål framåt på bortaplan. Fast jag inser vid en ny genomläsning att den går att tolka på annat sätt. Men på sätt och vis har vi rätt båda två…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.