Sofie Persson till slutspel i Australien

Vi har en svensk spelare i australiska W-league: Sofie Persson i tabellfyran Brisbane Roar.

Personligen tänkte jag att, ”la inte Sofie Persson av?” Och det gjorde hon förstår. Det här är nämligen inte Sofie Persson som på senare år spelat i Piteå och Eskilstuna, utan Sofie Persson som tidigare spelat i Lindsdal och IFK Kalmar.

Från IFK Kalmar fick hon för övrigt sparken innan kontraktstiden gick ut. I år spelar hon alltså för Brisbane Roar, som i morse svensk tid blev klart för semifinal efter 0–0 mot Newcastle.

Persson hoppade in i slutminuterna och var inblandad i en av matchens allra bästa målchanser. Totalt i ligan har hon startat två matcher och hoppat in i i sex.

I semifinalen väntar en riktig utmaning i form av bortamatch mot Melbourne City FC – alltså laget som aldrig tappat poäng. Melbourne City avslutade grundserien med 2–1-seger mot Sydney. Marianna Tabain satte segermålet i 85:e minuten. Semifinalerna spelas nästa helg, och den andra matchen är Canberra United–Sydney FC.

* I dag spelas ett slags utmanarfinal i Frankrike. 14.15 är det avspark i svenskmötet mellan Montpellier och PSG, alltså matchen som avgör vilka som i första hand skall utmana Lyon om ligaguldet. Jag missar tyvärr matchen, men ni kan se den på den här länken.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.