Det var nog offside…

Det är svensk 1–0-ledning i halvtid igen. Mot Norge föll målet tidigt i den första halvleken. I dag fick vi en perfekt avslutning på halvlek nummer ett.

Men nog var väl Caroline Seger offside när hon skarvnickade in ledningsmålet?

Vid bedömning av offside räknas alla de kroppsdelar man får spela med, och utan att ha sett alla vinklar är min känsla att Segers fötter är på mållinjen när Emma Berglund:s boll tar Lisa Dahlqvist på vägen mot målet.

Nu dömde inte domaren dömde för offside, så det är svenskt drömläge inför den andra halvleken.

Nu måste Schweiz ösa på framåt och öppna matchen. Det kommer att öppna för svenska kontringar, något som borde passa vårt snabba tremannaanfall perfekt.

Spelmässigt har inte den första halvleken var speciellt njutbar. Det har varit stängt, chansfattigt och rätt mycket kamp. Jag hade 1–1 i målchanser när målet föll – i båda fallet var läget bättre än avslutet. Vid Lotta Schelin:s friläge blev det ju inte ens ett avslut.

Försvarsmässigt har det känts stabilt för svensk del. Offensivt har hörnorna hela tiden känts farliga – speciellt de från Magdalena Ericsson. Och Schelin tog revansch för friläget genom det fina volleyskottet i ribban som låg bakom ledningsmålet. Den volleyn var värd ett bättre öde.

I och med att Norge samtidigt leder mot Nederländerna med 1–0 är vi nu i ett läge där Sverige tar OS-platsen med kryss på onsdag. Det vore förstås ett otroligt bra utgångsläge.

4 thoughts on “Det var nog offside…

 1. Jag hade velat se Rolfö i matcherna mot Norge och Schweiz … hon är så mycket tryggare med boll jämfört med övriga forward och är med sin fysik mycket svårare att avväpna. Tycker också det är problematiskt att många nyckelspelare står på 180 min speltid trots Sundhages ord om rotation av truppen.

  Har ju svårt att se att man byter ut Magda Ericsson som varit klockren (särskilt offensivt) och där det skulle vara tufft läge för en ‘ny’ ersättare att komma in istället. Dahlqvist och Seger fick slita hårt igen och man undrar ju om de klarar av att ladda om. Slutligen Schelin som visserligen hade ett fint avslut men ändå inte känts klockren i någon av matcherna och nu dessutom som sagt har 180 min i benen.

  Positivt med 6 poäng förstås och det kollektiva försvarsspelet har ändå varit helt ok (särskilt jämfört med tidigare) och Lindahl har varit väldigt bra i mål. Det som är positivt är att man insett att det är så här vi måste spela för att kunna nå framgång. Vi har inte idag den individuella skicklighet som krävs för att kunna ‘lira fotboll’ och då vinner man genom hårt jobb och där kan ingen vara besviken så här långt.

  Vad gäller målet så var min känsla också att det var offside men vi får väl va glada att domaren inte blåste … samma vid straffen vi nog skulle haft mot oss när Jessica kom in lite sent i en duell i eget straffområde.

  • Håller med om Rolfö. Hade definitivt bytt in henne i båda matcherna. Samtidigt är det svårt att vara jättekritisk mot coachningen. Vi har vunnit matcherna – och det har sett rätt stabilt ut.

   Man undrar ju och och för sig lite vad som skulle hända om det här laget kom i underläge. Men förhoppningsvis slipper vi få svar på den frågan under det här kvalet.

 2. Kanske var Schelins skott ändå i mål? Det såg nästan ut som att den studsade ner innanför mållinjen innan den gick ut mot straffområdet igen.. Målkameror som i CL-finalen?

  • Spontant tänkte jag också att det var mål, men slog bort den tanken när jag såg reprisen. Tyckte nog att det var ganska tydligt att bollen studsade några decimeter från mållinjen. Apropå målkameror hade damerna sådana i VM, precis som herrarna. Men gissar att det ännu så länge är rätt dyrt att sätta upp sådana vid alla tävlingslandskamper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.