17.30 – landslaget firas i Kungsan

I kväll 17.30 skall SOK fira ett antal svenska OS-medaljörer i Kungsträdgården i Stockholm, det handlar bland annat om fotbollslandslaget. För oss som inte kan ta oss till Stockholm i dag sänds firandet på TV3.

Personligen har jag drabbats av en lättare OS-baksmälla. Men om någon dag tänkte jag försöka sätta ihop sammanfattningar av turneringen ur lite olika synvinklar.

Redan nu är det ju intressant att fundera över hur förbundet kan dra nytta av silvermedaljerna. VM-bronset för fem år sedan slarvades ju bort totalt. Då väntade man exempelvis åtta månader innan landslaget visades upp igen för hemmapubliken.

Den här gången kommer det inte att bli samma katastrofala hantering. Nu finns det ju redan en EM-kvalmatch inbokad på Gamla Ullevi den 15 september. Arbetet med att få fullsatta läktare på den matchen borde identifieras nu – det är ju för övrigt dessutom den match där Sverige kommer att säkra EM-avancemanget.

Förbundet borde även omgående försöka göra allvar av min idé om att lägga en match på Friends och försöka fylla herrarnas nationalarena. Silvret borde kunna vara en bra draghjälp.

Slutligen en länk till den ”besvikna” BT-krönika jag skrev direkt efter OS-finalens slutsignal.

5 thoughts on “17.30 – landslaget firas i Kungsan

  1. Det är de väl värda! MEN – Bragdguldet bör nog hamna hos Jenny Rissveds! Tänk er en startelva med sådana ”pannben”! Jädrar!

    • Håller med. Har kollat igenom hela Rissveds lopp i efterhand. Vilket utklassning det var. Hon hade total kontroll från första till sista tramptag – trots att kedjan hoppade. Verkligen makalöst imponerande.

  2. Kan bara hålla med att guld Jenny gjorde en bragd liksom Sara Sjöström. Därefter silver-Emma på cykel.
    Sätta betyg på de svenska spelarna i en betyg skala på 1 till 5. Hedvig 4,5 för straffräddningarna. Men många returer rakt ut och om hon hade fått fingrarna på stolpskottet och styrt ut det vid Tysklands andra mål. Jessica S 4 överraskade mig med ett bra spel. Tyskland valde att anfalla på Sv vänstersida. Fischer 4,5 kämpade bra och höll Sv kvar i OS. Sembrant 4,5 liksom Fischer mycket bra. Rubensson och Ericsson 4 bra spel från bägge. Mittfältet Lotta, Seger, Lisa, Asllani 3,5 svårt att bedöma när man inte ser matcherna live. Men bra defensivt men saknas en del offensivt, speluppbyggnad. Blackstenius 4,5 ende spelaren som var målfarlig, mycket bra. Sofia och Olivia 3 gjorde ett bra arbete, men svåra att bedöma. Har en lika spelstil, irrationella och lite slumpmässig spelstil. Detta är från TV och kanske blivit skillnad om man sett matcherna på plats.

    • Håller med om mycket som motivering till betygen. Drog min egen betygssättning på bloggen Spelare 12. Ligger ett halvt till ett steg under dig…..

  3. Ping: Iran och Norge istället för USA och Frankrike | Hattrick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.