Tungt bakslag för Frankrike

Nyss kom beskedet att ytterligare en stjärnspelare är skadad och missar EM.

Den här gången är det Frankrike och en fotskada på viktiga kantspelaren Amel Majri det handlar om. Majri är ett riktigt vasst vapen på den franska vänsterkanten, och det här är ett mycket tungt tapp för den franska offensiven. Majris inspel från vänster ligger bakom många franska målchanser.

Forwarden Clarisse Le Bihan går in i truppen istället för vänsterbacken/vänstermittfältaren Majri. Platsen i startelvan lär gå till Montpelliers Sakina Karchaoui, som även snubblade in i den franska elvan i fjolårets OS-turnering.

För svensk del verkar det inte vara någon större fara med Emelie Lundberg, som således blir kvar i EM-truppen.

2 tankar på “Tungt bakslag för Frankrike

  1. Vid sidan om franska problem inför EM så fick sig Danmark en tankeställare i gårdagens match mot Österrike. Det blev ett genrep som hette duga – för Österrike: 4-2 blev segersiffrorna! Har aldrig tidigare sett ett danskt landslag så bortkommet, ja, rent ut sagt så uselt. Försvaret var för det mesta helt bortkollrat och öppnade snällt grindarna åt de framfusiga österrikiskorna. Det hela påminde en del om Kopparbergs Göteborg FC:s matcher mot Linköping och Limhamn Bunkeflo i vårens damallsvenska. Rödvita lagkaptenen Pernille Harder var så gott som osynlig och såg otrolig frusterad ut efter debaklet.

    När sista träningsmatchen före ett mästerskap är så här dålig måste allt som följer utan tvivel bli ett snäpp bättre. Det här får nog Belgien sota för när just Belgien och Danmark möts kommande helg i Nederländerna.

  2. Match i morgon mot Mexico. Kan tyckas lite lyxigt att flyga hit ett lag halva jorden för att spela en träningsmatch. Sverige kunde mött ett Sverige B som hade gett lika mycket. Tror att Sverige B hade matchar Sverige A. Nu i EM blir det väl Tyskland Frankrike Nederländerna som gör upp om medaljerna. Men Sverige har goda möjligheter att göra en bra turnering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.