Vad är det som händer?

Sitter i Deventer och ser Skottland leda med 1–0 mot Spanien i halvtid. Samtidigt är det 1–1 mellan England B och Portugal.

Det innebär att vi i nuläget har just England och Portugal vidare till kvartsfinal. Det skulle bli matcherna England–Frankrike och Österrike–Portugal. Ja, det är sant, som det ser ut i nuläget tar ett lag av Österrike och Portugal EM-medalj. Vilken megaskräll det skulle vara.

Nu kan förstås Spanien fortfarande vända här i Deventer. Spanjorskorna har dominerat spelet, och haft domsluten mot sig. De kunde mycket väl ha fått en straff när Frankie Fantom Brown rev ner Alexia Putellas, och den skotska målvakten Gemma Fay kom undan väldigt billigt när hon bara fick gult för att rädda med händerna långt utanför straffområdet.

Fay har för övrigt gjort flera svaga ingripanden, men haft turen med sig. Det hade inte Sandra Panos, som släppte in ett mål när hon var snett ute.

Det har varit målvaktstavlornas matcher i den sista gruppomgången. För Englands mål var också en grov målvaktstavla från Portugals målvakt. I Englandsmatchen har Portugal för övrigt varit nära ytterligare mål.

Englands coach Mark Samson gör en Sundhage i kubik. Han har bytt nio utespelare från förra matchen för att vila så många startspelare som möjligt inför slutspelet. Nu har ju i och för sig Sampson matchat B-laget i flera landskamper under året, bland annat mot Sverige i vintras. Men ändå en intressant coachning.

1 tanke på “Vad är det som händer?

  1. Jo England och Spanien gick vidare. Såg en del av matchen England Portugal. En bra match där man ser hur bra teknik spelarna har nuförtiden. Särskilt Portugals spelare. Kul att se hur bägge lagen bygger upp spelet med precisa passningar och spel över hela planen. Damfotbollen har faktiskt gått framåt mycket tycker jag. Men det har tyvärr varit mycket målvaktstavlor iofs. Men det är sånt som händer och det är bara att gå vidare. Snart Nederländerna mot Sverige. Kan bli en riktigt supermatch. Ned målvakt kan ta bord och stol och fika för Sverige träffar ändå inte målet lite elakt skrivet😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.