Skogman får gå – Elin Magnusson tar över

Elin Magnusson

I kväll har Kif Örebro meddelat att man byter tränare. Martin Skogman slutar och Elin Magnusson tar över.

Det känns lite sent, och en klart desperat sista utväg av laget som är avsågat i damallsvenskan. Men det är väl egentligen inget konstigt beslut. Skogman har ju inte på något sätt lyckats med laget. Sedan han kom förra sommaren har resultaten varit botten – precis som tabelläget nu alltså.

I övrigt på nyhetsfronten i dag har Malin Diaz meddelat att hon kommer att lämna Eskilstuna. Gissar att hon inte behöver vara arbetslös så länge, för kreativa spelare brukar det finnas plats för i de flesta trupperna.

Apropå Eskilstuna blev jag uppmärksammad på den här situationen i en kommentar. Är det årets mest solklara, icke utdömda straff i damallsvenskan?

 

3 tankar på “Skogman får gå – Elin Magnusson tar över

 1. Det känns som att duktiga spelare lämnar Eskilstuna United!
  Laget som innan säsongen börjat trummade på att man ska gå för guld med en, enligt min tycke,något överskattad tränare vid rodret, hans fotbolls filosofin stannade någonstans vid 70- talets engelsk fotboll. När han som mest hade en chans att vinna DA, då med G.Enganamouit i laget, då klarade han inte uppgiften. Sedan försökte han demonisera sportsligt Banusic, den spelaren som K. Björkegren lyckades med att återigen vinna SM guld för LFC.
  Så kan det gå med småstadslag med stora ambitioner men ännu större ego…lol
  När jag väl snackar folk då är påpasslig nämna KIF- s sportchef, A.Nilsson, den forna fotbollsbloggaren på AB
  Med tanke på hur går det för laget han bossar över då bevisade han med klart tydlighet att det är inte samma sak snacka om fotboll och arbeta med den. Ungefär som med de flesta misslyckade tränare som en gång i tiden var toppspelare. Vice versa visade sig mycket lyckligare kombination…a propos detta hur går det för laget du tränar Ryden?

  • Tackar som frågar. Det går utmärkt. Jag är tränare i en kompisförening, där vi tar hand om spelare som inte får eller vill vara med i andra, större klubbar. Vi har inga större sponsorer, utan alla våra spelare måste betala för att spela fotboll. För att få spelare som är villiga att betala måste vi se till att de trivs och känner glädje. Och trots att vi tillhör Borås två–tre minsta fotbollsklubbar har vi har haft damlag i seriespel i tio år i rad nu, längre tid än någon annan förening från Borås innerstad. Det är en stor framgång för oss, något vi är väldigt stolta över.

 2. Lycka till med det förnämliga tränaruppdraget även fortsättningsvis, Johan!

  Sedan har du ju en unik sits inför Sverige-Ungern på Borås Arena den 24 oktober. Du kan då, förmodar jag, för första gången ta dig till en landskamp genom att cykla eller gå från redaktionen på din tidning och slipper krångla dig på plats via mer eller mindre knöliga bilfärder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.