Och där var konflikten över

Parterna har enats, damlandslaget har ett nytt fyraårigt avtal.

Alla är glada och nöjda, men inget talar om vad avtalet innehåller. Och det är sannolikt något damlandslaget förlorar på.

Jag förstår inte varför alla vi som verkar inom svensk fotboll accepterar att löner och ersättningar hålls hemliga. Förbundet är ju svensk fotboll, och inom svensk fotboll borde det råda öppenhet kring löner och den här typen av avtal.

6 tankar på “Och där var konflikten över

  1. Som förväntat. Och nu är allt groll glömt? Hoppas inte det även om båda parter, som ”traditionen” bjuder uttalar sig positivt och att man nu tittar framåt. Ersättningar till elitklubbar för spelarkostnader under landslagssamlingar och tävlingar är inte i hamn. När och hur får vi veta vad avtalet innehåller? Vad har varit den svåraste frågan att komma överens om och som har tagit så lång tid? I dessa tidevarv av kommunikativ inkontinens är det uppseendeväckande att just ett avtal som ingåtts av de som säger sig representera Sveriges största folksport ska hållas hemligt. Kommer det att läcka i mindre portioner så småningom? Är det för att undvika frågor och ifrågasättande av avtalet innan fotbollsgalan som det är locket på?

    Undrar just om det blir klackarna i taket och en sprudlande kväll på måndag efter detta?

  2. Det borde också vara på tiden att reglera en annan avtalsfråga: När skall spelarna i Damallsvenskan och Elitettan anslutas till det kollektivavtalade tjänstepensionsavtalet IUP? Här är dock inte Fotbollsförbundet part i målet.

  3. Det finns väl ingen lagsport i Sverige som kör med offentliga löner?
    Det är väl endast de Nordamerikansk proffsligorna som har offentliga löner,
    avtal och till och med lönetak.

  4. Fotbollförbundet kontrar kanske med att ha mindre dagar för landslags samlingar. Det blir att åka dit till matchen och hem samma dag. Inga veckolånga träningsläger. Ingen Algarve cup. Det blir för många dagar att ligga och sola där. Så blir det kanske inte men det kan bli så. Minimalt med tränings landskamper i framtiden. ????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.