Mängder av gratulationer till Piteå IF

Jag har scannat av Twitter för att läsa kommentarer till Piteås SM-guld. Huvudsakligen handlar det om gratulationer. Men innan jag radar upp dem rekommenderar jag att man kollar det här Instagraminlägget från ögonblicket när Piteås spelare inser att de kommer att vinna SM-guld.

View this post on Instagram

Då man hör ”4-2 Göteborg”😍

A post shared by Piteå IF Damfotboll (@piteadam) on

Är det inte just så här man vill vinna sitt första guld?

Och här kommer alltså en hel hög Twittergratulationer:

Här är kommentarer från några lokaljournalister:

Och här är några som även gratulerar Göteborg till andraplatsen:

Stellan Carlsson

Och så slutligen några hyllningar av Stellan Carlsson:

3 tankar på “Mängder av gratulationer till Piteå IF

  1. Idag går hela Norrland med litet spänstigare steg! Alla gratulationer till Piteå är naturligtvis mycket välförtjänta. För KGFC kändes det nog nästan som att vinna guld också av flera skäl. För det första att de, trots tabellplacering, knappast var favoriter till segern, men ändå vann. För det andra att de lyckades vinna trots att de var nere i brygga vid 2-2. För det tredje att klubbens ambition att gå långt i WCL nu ter sig, i alla fall lite, mer realistisk. Att gratulera Rosengård till lilla silver hade väl uppfattats som närmast hånfullt. Om man däremot tittar på vad de uppnått under sin korta femåriga historia med medalj varje år och två SM-guld så är det fantastiskt bra gjort. Varje annan klubb skulle vara mycket nöjda med ett sådant facit, men inte Rosengård. Det visar också vilka krav och förväntningar som finns. Det var kanske inte främst ett förlorat guld som smärtade mest igår och som smärtar idag, utan en, åtminstone tillfälligt, tillknycklad självbild. Rosengård är inte längre det självklara ”märket” för andra att sikta på och nå upp till, varken resultatmässigt eller spelmässigt. I det ligger en möjlighet. Både PIF och KGFC har visat två olika spelsätt som varit mer framgångsrika. Nu återstår att se hur de förvaltar och bygger vidare på framgången.

  2. Pingback: Kif Örebro är tillbaka – grattis | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.