Liten guide till semifinalerna

I morgon är det semifinalreturer i Champions League. Nedan är en kort guide. Jag gick ju i genom de första semifinalerna i det här inlägget. Noterbart är att tipsen nedan handlar om dubbelmötet, alltså vilka odds jag sätter för avancemang på respektive lag:

12.00: Barcelona–Bayern München, står 1–0

Tips: 67–33
Tv/Stream: Bayern sänder på Youtube och på Facebook.

 

Här hade jag Bayern som mycket knapp favorit inför dubbelmötet. Nu har pendeln svängt över i spansk favör.

15.00: Chelsea–Lyon, står 1–2

Tips: 15–85
Tv/Stream: Sänds i Chelseas app.

Här hade jag 92–8 till Lyon efter första matchen. Trots att Lyon leder dubbelmötet tycker jag att Chelseas chanser till avancemang har ökat något. Dock är de franska mästarinnorna fortsatt klara favoriter.

Det om Champions League. Men det händer mer under söndagen. Klockan 12.30 är det även cupfinal i Italien mellan stor- och svensklagen Juventus och Fiorentina. Matchen sänds på italienska Sky Sports för er som har den kanalen.

Under söndagen kan även Arsenal säkra ligatiteln i England. Om Londonklubben tar minst lika många poäng som Manchester City under helgens omgång är guldet klart.

Klart är också årets allstarlag från den engelska ligan WSL. Det är ett lag utan svensk representation. Noterbart är att Chelsea har fått med lika många spelare som ligaledande Arsenal. Det trots att Arsenal har tolv fler poäng och har gjort 30 fler mål. Konstigt.

Slutligen så fortsätter vi att räkna in publiksuccéer runt om i damfotbollsvärlden. Den här gången var det 29 235 personer när Club Leon tog emot America i slutspelet i den mexikanska ligan.

 

5 tankar på “Liten guide till semifinalerna

  1. Historiskt, sa Bill. Ja, historiskt! sa Bull. Ett spanskt damlag f.f.g. i en Champions League-final! Det har rullat ”Barcas” väg en tid nu, fast ingenting har fåtts gratis. En fin och finslipad organisation: bra spelarmaterial, bra ledare, bra resurser i stort – dock inga miljarder till damverksamheten. Ihärdighet och målmedvetenhet lönar sig ändå i längden. Nu får vi se hur man tänker ta sig an ”oövervinnerliga” Lyon.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.