Ilestedt flyttar – klar för Bayern München

Amanda Ilestedt

Alldeles nyss kom nyheten om att Amanda Ilestedt tar nästa steg i karriären, ett steg uppåt. Mittbacken från Blekinge lämnar tyska tabelltrean Turbine Potsdam efter två säsonger och går till tvåan Bayern München.

Därmed får Ilestedt spela i Champions League till hösten. Hon får dessutom en svensk lagkompis i Fridolina Rolfö.

Det här känns som ett bra steg för Ilestedt, som jag tycker har utvecklats positivt under tiden i Tyskland.

Ilestedt blir den tredje svenska spelaren i Bayerns damlag. Olivia Schough var först våren 2014 och Rolfö har spelat i München sedan 2017.

12 tankar på “Ilestedt flyttar – klar för Bayern München

  • Hon har ju utgående kontrakt, och det jag hört var att hon öppnade för att lämna i Lundhs podcast. Hon sa då att:

   ”Det jag kan säga är att jag kommer att stanna utomlands. Sedan får vi se om det blir Bayern eller någon annan förening runtom i världen.”

   Det kan man förstås tolka som att hon är på väg bort. Men jag har inte sett någon bekräftelse på det. Har du?

   • Tror ingenting är bekräftat, men med största sannolikhet flyttar hon. Har lite inside info om att hon iallafall inte ska bo kvar i hennes lägenhet till sommaren, återstår att se om hon bara byter bostad eller stad.

   • Hur egentligen är det väsentlig för dig Rydén att veta vart någonstans kommer Rolfö aat flytta? Fick du lite ”Se och hör” vibbar?
    Det som är viktig kanske i hennes fall är faktum att hon lyckades inte särskilt bra i Bayern, då kan man undra om klubben vill se andra lösningar.
    Rolfö var skadebenägen under stora delar av säsong, de tillfällena hon spelat gjorde hon ej något storartad insats
    Så det är dags kanske att gå vidare…

    • Jadu Axel. Övergångar är väl en väsentlig del i ett nyhetsarbete, och bloggar får gärna innehålla nyheter. Sedan skrev Rainer att det var klart att Rolfö lämnar Bayern, och då blev jag nyfiken på varifrån han hade den uppgiften.

     Tvärtemot vad du skriver tror jag att Bayern vill behålla Rolfö. Hon har gjort sju mål på 671 spelminuter i ligan, plus två mål i Champions League. Och hon har startat alla viktiga matcher när hon har varit frisk. Det hon har på minuskontot är förstås alla skadeproblem.

     Men jag undrar lite varifrån du fått det där att hon inte lyckats särskilt bra och att hon ej gjort någon storartad insats när hon varit med. De gånger jag sett henne under våren har hon varit Bayerns vassaste vapen.

    • ”………………varifrån du fått det där att hon inte lyckats särskilt bra”———————-vann Bayern något med Rolfö, för att svara med motfråga?
     Kanske problemet låg i att man förväntat sig stordåd av Rolfö, men mot tex Barcelona gick det inte så bra, ett lag som inte kändes oövervinnligt…så chansen fanns ju, ..
     Tror att till skillnad från dig så vänder jag mig till resultat. Inte till allmän svensk fotbollsmantra att hårt jobb lönnar sig, i de tillfällen hon var spelduglig,-…det gjorde det inte Rydén..resultatlös var det, fråga annars Klopp hur känns det egentligen att utföra ett bra match men dessvärre utan resultat …lol

   • Egentligen matchen Barcelona-Liverpool är värd att ”studera” för att se hur 2 fotbollsfilosofier nästan raderar ut varandra
    Då kan man förstå lite hur bedömning av en spelare påverkas av synsättet eller snarare dogmen som man följer..förmodar att Messi skulle fått knappt godkänd i de här trakterna, mest på grund av obefintlig försvarsarbete…eller att uttrycka mig som Norges svenska förbundskapten; han är något överskattad..lol
    Damfotbollen är inte där ännu, den är ganska ”likriktad” därmed utvecklingspotential finns …det är bara att hänga med
    Hänger du med Rydén eller nöjer du dig att utropa USA damlag som bästa på var och en tävling som kommer att ordnas i kommande 10 är?

    • USA är ju bäst. De är världsetta och regerande världsmästare. Sedan håller jag absolut med om att det finns utvecklingspotential på många håll inom damfotbollen. Men jag är så dum att jag tycker att det är resultaten som räknas.

     Jag har hört Norges svenska förbundskapten (herrar) säga att hans spelare inte får försöka ta bollen av Messi – för att det inte går.

     Men även lag som har spelare som Messi behöver spelare som försvarar. Annars hade Messis lag alltid vunnit alla titlar – och det gör de ju inte. För fotboll handlar både om att göra mål – och om att hindra motståndarna från att göra mål.

    • Visst är USA världsmästare,men de spelar inte den bästa fotbollen,tycker jag. Hjärta och hjärna säger Holland! De tjejer har det mesta av modern fotboll; fart, teknik, individuella skills, lekfullhet…de vann EM på ett övertyggande sätt, värd att påminna, det var sista stora tävlingen
     I jämförelse är då USA fotboll ganska enkel , inte särskilt utvecklande. Det enda fördel USA lag har finns då i påverkan runt om kring damfotbollens verklighet, alltså utanför själva arenan och spelet. Detta kan visst ge avtryck på kommande VM som i det fallet skulle vara olyckligt
     Huruvida Messi då spelar försvar eller ej berör lite på hur man definierar försvarsarbete..tyckte att han ”positionerade” sig helt perfekt genom att gå ifrån triangeln VanDijk-Robertson-Milner, samtidigt formade en perfekt triangel med Vidal och Suarez.
     Med det då kunde han agera långt nere på plan medan L försvarare inte kunde spricka egen försvarslinje genom att pressa honom nere mot mittplan, då skulle spelövertag uppståt på Barcas sida..

 1. Fridolina Rolfö är den borna diplomaten (UD-tjänst nästa karriärsteg?) och hon har säkerligen bestämt nästa steg och t.o.m. i vilken riktning flyttlasset ska gå när hon så småningom lämnar München. Hennes svar till Olof Lundh kan tolkas på tre sätt:
  1. Hon går inte till någon svensk klubb.
  2. Hon kan fortsätta ett varv till i Bayern München.
  3. Hon kan lämna Bayern München.

  Den som lever får se.

 2. Jag tycker vi alla ska respektera att ”axel” skriver med liten bokstav i början. Denne vill nog inte bli omdöpt…..

 3. Pingback: Stora förändringar i Bayern München – Rolfö lämnar | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.