Malmö FF:s budget: 17 miljoner 2024

Malmö FF har i dag haft medlemsmöte med information om det tänkta samgåendet med LB07.

Det är ett samgående som klubbens supporterklubb kommer att försöka stoppa – vilket är väldigt tråkigt för svensk damfotboll.

På dagens informationsmöte meddelade nämligen MFF att de har för avsikt att göra en ekonomisk satsning på damlaget på åtta miljoner kronor för nästa år, och att budgeten sedan är tänkt att ökas år för år fram till 2024, då man tänker vara uppe på 17 miljoner kronor.

Enligt länkad artikel från Sydsvenskan sa MFF:s vd Niclas Carlnén så här:

”Visionen är densamma som på herrsidan. Bäst i Sverige, ledande i Norden och etablerade i Europa.”

Med tanke på att flera damallsvenska klubbar nu ligger på spelarbudgetar på 2,5–4 miljoner kronor vore det förstås väldigt välkommet om MFF kom in på banan så fort som möjligt. Det känns solklart att svensk damfotboll mår väldigt mycket bättre av att ha MFF i damallsvenskan än i division IV nästa år.

Men det lär bli jämnt på det extrainsatta årsmötet.

 

Här i Borås skall Elfsborg börja i fyran till våren. Men det blir inte den enda nyheten i damfotbollen i Borås. För den grupp som drev på för att Elfsborg skulle starta i division I istället har i dag fått klartecken att ta över Bergdalens IK:s plats i tredjedivisionen. Vid ett extra årsmöte röstade Bergdalens medlemmar med stor majoritet för att släppa sitt damlag till den nya satsning som kommer att gå under namnet Borås FC.

Bergdalens tränare Linnea Liljegärd sa så här till BT efter beslutet:

”De är många som vill mycket hos oss, som har utvecklats, och som kan ta ytterligare kliv om de får rätt förutsättningar. Kan vi nu få till den här satsningen till något bra så ger vi unga tjejer något att sikta mot. Något som det varit på killsidan med Elfsborg, och nu också Norrby.”

Med både Borås FC och Elfsborg som nya krafter känns det som att 2020 kan bli ett spännande damfotbollsår i Borås.

 

4 tankar på “Malmö FF:s budget: 17 miljoner 2024

  1. Utvecklingen går framåt, om än med långsamma och försiktiga steg – som jag har önskat och efterfrågat. Det är väl bara hos vissa manliga fotbollsfans som utvecklngen och tiden står stilla, tyvärr.

    • Vad är då ”utvecklingen” i damfotbollen, innebörden och mål, enligt dig.
      Annars att hänga på med de radikal feministiska tankegångar kommer knappast leda till damfotbollens synlighet. Eller?

  2. Nu är väl det så att Piteå och Göteborg/Kopparberg får ganska mycket mer pengar av UEFA för att ha spelat 16 delsfinal, än tidigare LFC och Rosengård t ex. Tror att det rör sig om 500 000 kr mer och skulle man gå vidare till åttondelsfinal (ingen orimlighet) blir det ännu mer pengar förmodligen. Så att satsa på dom två CL platserna i DA betyder iaf lite mer pengar och mer prestige, utöver intresse från sponsorer – så satsningen behöver inte vara att gå till final eller att vinna CL – det kan vara en viss fördel att kvalificera sig till 16 dels och vidare.

  3. Det finns väl minst två saker, förutom det nu ofta framförda skälet att inte överta ett befintligt elitlag, som motståndare kan lyfta fram: dels eventuell resursminskning för övriga lag i MFF, dels om pengar ska tas från befintlig budget i MFF. När man läser info på hemsidan framgår det att exempelvis MFF befintliga lag inte ska påverkas (vad som avses med ”påverkas” framgår dock inte). Styrelsen använder också uttryck som ”intäkterna uppskattas öka” och ”vi gör bedömningen” när det gäller ekonomin. Det finns alltså inga garantier för de ekonomiska nivåer som nu omtalas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.