Starkt av Göteborg – nära vändning i München

Göteborg vilade inga spelare, utan kom till spel med starkast möjliga elva i München. Och man vann bortamatchen med 1–0, vilket på alla sätt är ett imponerande resultat.

Det är ju inte speciellt vanligt att svenska lag vinner borta mot tyska. Tyvärr räckte det inte till totalseger, utan Bayern München avancerar på fler bortamål.

Kollar vi facit på svensktyska möten sedan 2009, då turneringen började kallas Champions League, ser listan ut så här:
2019: Göteborg–Bayern München 2–2, Bayern vidare på bortamål (1–2 och 1–0)
2016: Eskilstuna–Wolfsburg 1–8 (1–5 och 0–3)
2016: Rosengård–Frankfurt 4–5 efter straffar (1–0 och 0–1)
2015: Rosengård–Wolfsburg 4–4, Wolfsburg vidare på bortamål (1–1 och 3–3)
2014: Tyresö–Wolfsburg 3–4 (final)
2014: Rosengård–Wolfsburg 2–5 (1–2 och 1–3)
2012: Rosengård–Frankfurt 1–3 (1–0 och 0–3)
2009: Linköping–Duisburg 1–3 (1–1 och 0–2)

Inget svenskt lag har alltså slagit ut något tyskt. Det är 8–0 till Tyskland vad gäller totalsegrar. Ser vi till enskilda matcher är det nu tre svenska segrar, tre kryss och nio tyska segrar.

I årets turnering är det ännu så länge bara seedade lag som avancerat. Förhoppningen är nu att oseedade Piteå kan göra en bragdmatch a lag Göteborg på bortaplan och fixa svenskt deltagande i åttondelsfinalerna.

7 tankar på “Starkt av Göteborg – nära vändning i München

 1. ”Göteborg vilade inga spelare, utan kom till spel med starkast möjliga elva i München. Och man vann bortamatchen med 1–0, vilket på alla sätt är ett imponerande resultat.”—————————det var ju rena ”bomben” det där, att Göteborg lyckades vinna med sitt starkaste lag
  Angående snacket om bomber så var det en explosion som inträffade på din tidnings säte i Borås, en kraftig sådan.
  Hur har du upplevt detta, var du på plats det hände? Att dådet skulle vara fotbollsrelaterad tror jag knappast på…hur är stämningen bland dina kollegor….dela gärna av dig Rydén, journalisten vardag i dagens Sverige Hur kommer det sig att de som ska granska makten utsätts för den här typ av -våld, tror du?

  • Det hade varit en idrottslig bomb om Göteborg gått vidare. Nu var det ”bara” en bra prestation.

   Vad gäller den bomb som small utanför min arbetsplats så är det ett ämne långt ifrån vad den här bloggen avhandlar.

   Jag var ledig i tisdags och hörde aldrig smällen. Stämningen efteråt har varit har varit ganska lugn, även om smällen förstås påverkat oss.

   Alla sprängningar av det här slaget är allvarliga händelser, oavsett var det smäller. BT:s chefredaktör kommenterade det så här:

   ”Händelsen är allvarlig. Oavsett motiv – om sådana finns – så är en bomb mot ett tidningshus också en bomb riktad mot den fria journalistiken. … Vi på BT har hamnat i en dubbel roll – att bearbeta en skrämmande händelse, samtidigt som det är vårt uppdrag att rapportera om den, något som jag med stolthet kan säga att vi gör på ett professionellt och seriöst sätt.
   Och vi fortsätter förstås att som vanligt bevaka Sjuhärad och Borås 24 timmar om dygnet.
   Tystnar gör vi aldrig.”

   • ”Vad gäller den bomb som small utanför min arbetsplats så är det ett ämne långt ifrån vad den här bloggen avhandlar. ”————————- borde jag tacka för ditt svar Rydén? Kände mig lite kluven.
    Det kändes som att du tvekade in i det sista att yttra dig om det här, som jag tycker, borde vara självklarhet.. annars så lever man i en låtsas värld.
    Detta kändes ju bekant, en verklighet som inkluderar även den sportsliga, kan och borde påverka var och en. Förhoppningen är väl att klyftan mellan media och folket minskar i takten då just media behandlar verkligheten såsom vanliga människor upplever den.
    Några storartade proklameringar och paroller kommer aldrig ändra på saken. Däremot handling.

    • Jag tycker inte att du behöver tacka för mitt svar. Men det var inte självklart att svara på en fråga om bomber i en blogg om damfotboll. För även om du har rätt i att ingen går säker känns det inte det minsta troligt att damfotboll har något med de här dåden att göra.

 2. Bayern var det dominerande laget enligt rapporter.Men var tydligen uddlösa framåt i matchen vilket kunnat straffa sig för Bayern.Bayern München är måste man säga,det enda tyska lag som inte lyckats helt i Damernas CL.Nådde semi i våras men föll något överraskande mot Barcelona.Kanske visar 0-1 förlusten mot Göteborg på de sviktande tendenser som Bayern av någon anledning har i Europacup-spelet.Kan inte annat än kanna beundran för Göteborg och deras 1-0 seger.Men att det är som förgjort för de svenska lagen mot dom tyska.Att åka ut på bortamålsregeln är starkt av Göteborg men utslagna är dom trots allt ändå

 3. Bra av KFC och det kanske är fel att säga att BM spelade på resultatet från första matchen, men litet så blev det nog ändå, åtminstone efter KGFC ledningsmål. BM visste ju att KGFC behövde två mål. Samtidigt pekade statistiken på rätt stort spelövertag för BM. Men det är ju inte förrän 2021 KGFC ska spela WCL-final…..

 4. Såg att Piteå spelade 1 – 1 mot Bröndby. Målet Piteå gjorde var ett självmål. Vad jag läst och förstått har Piteå haft svårt att göra mål under säsongen. Lite konstigt med Janogy i laget. Bör nog värva en målskytt till nästa säsong. (Varför inte Rebecca B från Göteborg. Nä det hade varit en skräll.) Dom får väl dammsuga Sverige och Europa efter en målskytt ? Eller dom har några lovande spelare själv på gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.