Kungsbacka och Växjö får elitlicens

Alldeles nyss meddelade förbundet att Östersunds FK ej får elitlicens, och därmed flyttas ner från herrallsvenskan.

I samma pressmeddelande noterades att Kungsbacka DFF och Växjö DFF däremot får elitlicens för 2020. Därmed bör startfälten i damallsvenskan och elitettan vara spikade.

3 tankar på “Kungsbacka och Växjö får elitlicens

  1. Nja, det ska nog ske ett mirakel om ÖFK spelar allsvenskt nästa år. I dagens uttalanden från klubbens ”höjdare” ges bara vaga och undanglidande svar, mer som ett slags rökridåer: ”Vi delar inte licensnämndens syn på det här…”, ”…vi drar in pengar varje dag…”, ”…man måste skilja det kortsiktiga från att ha en ekonomi i balans för 2020…” – och liknande mumbo-jumbo. Klubben dras med ett åttasiffrigt underskott och har inte kunnat presentera en realistisk plan för att få ekonomin i balans. Givetvis ska det överklagas, det har man rätt till, men det ska mycket till för att båda instanserna ska falla till föga för mindre trovärdiga lösningar eller tårfyllda vädjanden. Vad händer när det blir avslag på överklagandena, vänder sig ÖFK till Europadomstolen, till FIFA, eller till FN? Gäller det inte för en förening med s p o r t på verksamhetsprogrammet att acceptera de regler och villkor som råder när det handlar om en misskött ekonomi? Tvivlar på att någon svensk damfotbollsklubb i samma sits (fast i blygsammare skala) skulle försöka slingra sig ur nödläget. I stället bleve det väl att svälja förtreten och frustrationen och jobba för återkomsten från en ofrivillig degradering.

    • Jag är inte alls säker på att ÖFK flyttas ned. Och jag slår vad med alla som faktiskt har modet att framträda med sina riktiga namn, men det är ju ingen här så…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.