Nu är det nära att Göteborg FC blir BK Häcken

Med röstsiffrorna 416–35 röstade BK Häckens medlemmar för att klubben skall överta Göteborg FC:s satsning.

Det var förstås det bästa möjliga utfallet både för det svenska mästarlaget, och för svensk damfotboll i sin helhet.

Det hade ju nämligen inte varit bra med en osäker framtid för en av de klubbar som skall spela Champions League till hösten. Nu får vi en rejäl satsning på Västkusten även kommande år. Något som alltså känns väldigt bra.

De kommande dagarna kommer vi nog att få veta fler detaljer. Först skall förstås Göteborg FC i morgon 11.00 ha ett extra årsmöte där de godkänner övertagandet. Men det känns ju som en ren formalitet.

 

10 tankar på “Nu är det nära att Göteborg FC blir BK Häcken

 1. Glädjande besked! Jag kan inte se annat än att Göteborgs spelare kommer landa oerhört väl i Häcken. Välskött klubb med sunda värderingar.

 2. Detta ska bli intressant att följa! Jag tycker det är riktigt bra hanterat av Häcken, de såg möjligheten med GFC och inte den tråkiga, bakåtsträvande visan ”vi ska inte köpa ett lag” som flera andra herrklubbar anv sig av när det har kommit till ihopslagning/upptagning av damklubbar. Om de hade möjligheten så skulle de garanterat värva ihop ett herrlag av världsstjärnor för att vinna allsvenskan, då skulle suportrar och ”tyckare” inte säga ett ord, men när det kommer till damfotboll så är det helt annorlunda.
  Hoppas nu med detta besked, stabilitet och bättre förutsättningar att de har möjlighet att fylla laget med det de förlorat i spelarmaterial sedan allsvenskan slutade.

 3. Gissar att både hemmalag, bortalag och publik är glada att lämna pisslukt och ohyra på ”Sunkhalla”. En på alla sätt ovärdig arena för elitfotboll och särskilt för svenska mästare.

   • En något ovidkommande undran, Johan – men det är ”bara” fem kilometer mellan Valhalla och Bravida Arena på Hisingen. Ändå en hel kvarts längre restid (med bil?) från Borås dit ut? Nå, Göteborg är inte den trafikvänligaste världsmetropolen. Förresten… BK Häcken ligger ju så långt från centrum att den borde betecknas som en förortsklubb. 😉

    • Restiden hänger på tidpunkt på dagen. Man måste ju över älven, och Tingstadstunneln är en flaskhals. Så jag tänker att man nog måste räkna med minst en kvarts extra restid. Framför allt finns risken för kö vid kvällsmatcher.

 4. P tal om sunkiga arenor, eller anläggningar på vägen mot förgängelsen… I huvudstaden, på Kungsholmen finns Kristinebergs IP, ”Krillan” i folkmun. Denna snickarglädje från 1930-talet bjuder besökarna på branta, sittovänliga läktare och unkna, underjordiska bekvämlighetsinrättningar. Ingenting för den mörkrädde eller den som har fobi visavi gnagare – nej, jag syftar inte på AIK-are. Djurgårdens IF:s damer har tidigare haft ”Krillan” som inofficiell hemmaarena, men den tiden är tack och lov förbi.

  • Haha, jag som alltid sett Kristinebergs IP som lite av en idyll… men det ligger i alla fall fint inbäddat mellan bussgarage, bostadsområde och Kristinebergs slotts- och parkområde.

   • Även om jag kan hålla med The Independent om en del, så visst hade Kristinebergs IP viss charm. Vill minnas att det för några år sedan var tillträde förbjudet på övre delarna av läktaren, då det var för farligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.