Avgörandets timme närmar sig för Göteborg FC

18.00 i kväll startar det extra årsmöte i BK Häcken som avgör framtiden för det svenska mästarlaget Göteborg FC.

I dag har GP en stor genomgång av vad som händer om Häckens medlemmar röstar ja till ett övertagande. Där nämns också kort vad som skulle kunna hända om det blir ett nej. Även Aftonbladet har en artikel om hur framtiden för Göteborg FC vid ett nej.

Av det jag hört så lutar det dock åt att det blir ett ja. Det förväntas bli cirka 400 röster, och klubbledningen skall ha gjort ett bra grundjobb med att övertyga medlemmar om fördelen med att rösta ja.

Som bekant har dock supporterklubben Getingarna ställt sig negativ till ett övertagande. Det återstår att se vilken påverkan de har på beslutet. Det blir spännande i kväll.

 

 

15 tankar på “Avgörandets timme närmar sig för Göteborg FC

 1. ”………..och klubbledningen skall ha gjort ett bra grundjobb med att övertyga medlemmar om fördelen med att rösta ja.”———————alltid roligt beskåda en pk sportjournalist använder fraser som förklarar ingenting, som i det här stycke som ”grundjobb” kan betyda
  Som sagt ”sanningen” existerar redan, det vet ”The observer” säkert, som modigt nog ändrade namn till något slags pornstjärna klingande uttryck och hela skaran kommentatorer, aktivister, feminister mm, folk som kommer hit och gör dig sällskap i din och deras fullbordade uppfattning om sakens vara eller icke, som närmast lever i sin egen bubbla av förträfflighet, fatta mig inte fel Rydén,ingen fel i det vilken liv du eller dina påhejare vill leva efter men att framstå detta som rollmodell för närmaste skaran fotbollsentusiaster är närmast smått tragiskt Alltid finns dock tid att lära sig, närmast av sin eget land historia och dra slutsatser därefter,,,men som påpekad när man lever i ”sanningen” då är det kanske förgäves

  • Vilka kommentarer som släpps igenom och inte är inget som jag normalt tycker bloggläsare ska lägga sig i, det faller på bloggens författare. Men raderna som kopplar ihop olika anonyma användarnamns avsändare tycker jag är över gränsen. Hur för det debatt och diskussion framåt om jag vet att signatur ”x” egentligen är signatur ”y”, eller måste läsa spekulationer därom?

 2. Moderna, demokratiska härskare som pk media numera förmedlar budskap ifrån säger inte längre: ”Du måste tänka som jag, eller du kommer att dö”, man säger istället: Du är fri att inte tänka som jag; ditt liv, din egendom, allt förblir hos dig, men från och med idag är du en främling bland oss ​​…
  Du kommer att förbli bland folket, men du kommer att förlora din rätt till mänskligheten. När du närmar dig dina grannar kommer de att fly ifrån dig som om du var en oren varelse, och de som tror på din oskuld kommer avstå att försvara dig från rädsla att själva bli utpekade
  Dessa ord skrevs inte på 2000-talet, de är tankar från så långt tillbaka som 1800 talet skrivna av Tocqueville i hans verk ”Democracy in America”. Han märker redan då det djupa tillståndssystemet och säger tydligt att de som inte motsvarar det, idag säger vi ”politiskt korrekta tankegången” kommer att möta social och ekonomisk död. Tocqueville för nästan två århundraden sedan hade ingen aning om den digitala tidsåldern och censuren bla a du själv Rydén tar till, som sättet att bemöta åsikter du inte gillar..bara min tankegång

 3. Oj BK Häcken tar över KGFC efter omröstning. Det måste vara skönt för spelarna efter en oviss månad. Undra vad dom skall heta nu eftersom dom inte får heta BK Häcken. Vad händer med Vallhalla IP ? Ja då blir det ett nytt namn i damallsvenskan kul.

   • Ja eftersom det bara är spelare och styrelsen själva som är medlemmar i projektet Göteborg FC så lär det bli ett rungande ja. Blir intressant att se om någon från Göteborg FC:s organisation (utöver spelarna förstås) får hänga med till Häcken, ett av kraven som Getingarna ställde var att så inte skulle va fallet.

    • Det som är sagt är att de som har kontrakt ska följa med. Och man har även varit tydlig med att Lasse Svensson behövs eftersom Häcken inte har det rätta kunnandet om spelarmarknaden.

 4. Noterar att det nu bara talas och skrivs om Göteborg FC, alltså utan Kopparbergs. Hur gick det där till? Vem beslutade detta och när? Yttersta beviset på att Bronsman tagit sin hand och sina miljoner från laget och föreningen?

   • Jag tycker särskilt utomstående ska vara försiktiga med att förkorta eller döpa om idrottsföreningar. Själv har jag läst Kopparbergs eller KGFC minst lika ofta som Göteborgs FC. Kanske är det så att det de senaste månaderna, med tilltagande beröringsskräck, blivit allt mer accepterat att utesluta det belastande företagsnamnet Kopparbergs. Det visade sig visserligen inte vara en idrottsförening, utan i Bronsmans ögon ”ett projekt”, men så länge SvFF inte avregistrerat namnet Kopparbergs Göteborg FC, så heter ”klubben” det. Att sedan företagsnamn i idrottssammanhang oftast innebär extremt osköna namn är en annan och större fråga.

    • Eller så är det, precis som i svaret nyss, så att namnet Göteborg FC hela tiden dominerat i förhållande till KGFC och det utlästa namnet. Man ser förstås hellre det man själv vill se.

    • Hoppsan – som sagt, men ska vara försiktigt med att döpa om, både klubbar,, platser och personer – GC ska det vara inte tvärtom – sorry…..

 5. ”För tillfället är ju faktiskt herrelitens supportrar en av de värsta bromsklossarna för utvecklingen av svensk damfotboll.”
  Jämlikt nog är lyckligtvis bengalbrännarna också värsta bromsklossarna för utvecklingen av svensk herrfotboll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.