Nu är Tyresös avbrutna träningsmatch en nyhet

Som jag redan konstaterade den 18 mars var Tyresös avbrutna match mot Energiya Voronezh en nyhet som skulle kunna få utrymme i alla Sveriges tidningar – om Tyresö hade haft en lite bättre PR-apparat.

Fast sent omsider har händelsen till slut lämnat bloggosfären, och nått tidningsvärlden. Och den kommer att citeras i många av landets tidningar i morgon, även om en del riskerar att få felaktiga uppgifter. För TT har inte fått allt rätt när de citerar Dagens Nyheter. Enligt TT-artikeln är Tyresö i Turkiet nu, och matchen spelades igår.

TT drar felaktiga slutsatser av en artikel i DN, som i sin tur bara vaknade tolv dagar efter matchen. Det säger ju en del om hur tätt riksmedia bevakar Tyresö. Men som man brukar säga, bättre sent…
Och DN:s artikel är bra. Där påminns jag om det jag egentligen visste, men hade glömt av, nämligen att svenska Ximel Bladh spelar för Voronezh.

Jaja, som jag ofta nämnt har de damallsvenska klubbarna väldigt mycket att lära när det gäller hur man arbetar med pressreleaser och nyhetstips. De gnäller på att de får för lite utrymme i media, men fattar inte vad vi journalister tycker är en bra nyhet.
Är det något som EFD borde utbilda lagen på så är det just mediakunskap. För med mer mediautrymme är det lättare att öka publik- och sponsorsintäkter.

Till sist har jag även bloggat om den avbrutna matchen här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.