Lottning i kvadrat

I morgon lottas Tyresös väg mot Lissabon och finalen i Champions League. Det finns en hel del drömlotter i tombolan.

För som jag tidigare konstaterat återstår bara tre potentiella slutsegrare i turneringen. Utöver Tyresö tänker jag på de båda tyska representanterna Potsdam och Wolfsburg.

Bland de övriga fem är Arsenal svåraste lotten. Men möjligen tappade det engelska storlaget sin bästa spelare i dag, när Kim Little skrev på för Seattle Reign i NWSL. Jag skriver möjligen, för i de artiklar jag läst om Littles övergång, bland annat den här, framgår inte vilket datum den sker. Det kan vara så att hon stannar i Arsenal över vårens Champions Leaguespel.

Övriga fyra lag – Torres, Barcelona, Birmingham och Neulengbach – är riktigt bra lottningar. Och drömmen är ju förstås att Tyresö hamnar på samma semifinalhalva som tre av nämnda fyra lag.

Mardrömmen är förstås att lottas mot något av de tyska lagen. Strax efter 14.00 i morgon vet vi. För då sker lottningen i schweiziska Nyon. Den skall gå att följa live via uefa.com.

* En annan lottning genomfördes redan i dag. Det var åttondelsfinalerna av Svenska cupen som blev klara. Den kompletta lottningen finns här. Mest intressant i omgången som skall spelas senast den 14 mars är det damallsvenska mötet Linköping–Göteborg.

Klart är att minst ett lag från elitettan kommer att spela kvartsfinal längre fram nästa år. För Älta och Sirius lottades ju mot varandra.

* Utöver Svenska cupen lottades även EM-kvalet för F19 och F17 i dag. Nästa års svenska F19-landslag, spelare födda 1995 och 1996, lottades mot Frankrike, Polen och Rumänien. Det måste anses vara en riktig mardrömslottning då Frankrike alltid är bra och Polen ju vann EM-guld för 96:or tidigare i år. Här är hela lottningen.

I dag drogs alltså även lotterna för första kvalomgången mot nästa F17-EM, det som avgörs 2014/15 för spelare födda 1998. Där ställs Sverige mot Skottland, Kroatien och Montenegro. Här är hela lottningen.

2 tankar på “Lottning i kvadrat

  1. Lottningen klar, lågoddsaren är om det blir Fischers Wolfsburg eller Göranssons Potsdam i finalen och samtidigt är vägen öppen för Tyresö mot final. Lycka till alla svenska spelare

  2. Bara att gratulera Tyresö till finalplatsen för tar man sig inte dit med denna drömlottning kommer man aldrig att göra det. Känns spontant som om det helengelska mötet är det enda öppna på förhand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.