Tyresö–Tyskland en trolig final

Tyresö var väldigt nära en riktig jackpot vid lottningen av Champions Leagues kvarts- och semifinaler i dag. Så nära att det känns som cirka 90 procents chans att vi får svenskt i finalen i maj.

Österrikiska Neulengbach väntar i kvartsfinal – ett motstånd som Tyresö bör slå i dubbelmöte 99 gånger av 100. Nu vet vi ju förstås inte exakt hur Tyresös lag kommer att se ut till våren. Men semifinalen skall de inte kunna missa ens om de tappar några av sina tunga spelare.

I semifinal blir det engelskt motstånd, i form av Arsenal eller Birmingham. Det borde bli Arsenal, men Londonklubben har tappat under året. Och känslan är att de är på gång att tappa ännu mer. Förlusten av Kim Little är ju blytung. Och känslan är att Tyresö kommer att vara gigantiska favoriter vilket av lagen som än väntar.

En bättre chans att nå finalen i Lissabon än vad Tyresö har fått – och självklart också givit sig genom att slå ut PSG och Hjörring – är det svårt att föreställa sig att ett svenskt lag kommer få på många år.

I finalen lär ett tyskt svensklag vänta. För allt talar ju för att Wolfsburg slår ut Barcelona och att Turbine Potsdam besegrar Torres i lagens respektive kvartsfinaler. Och att det sedan blir ett riktigt hett prestigemöte i semifinalen. Vilket lag som vinner det är det för tidigt att sia om.

Men allt talar alltså för Sverige mot Tyskland i final – igen. Det har hänt fyra gånger tidigare. Tre av dem med Umeå som ena parten. Och tre av dem har slutat med tysk seger.

Jag tycker verkligen att det är extremt tråkigt att Champions Leagues kvartsfinaler skall kännas så här självklara på förhand. Det är bara att hoppas att Uefa kollar över seedning, lottning och även antal lag från olika länder. Turneringens kvalitet hade verkligen mått bra av att de fem–sex bästa ligorna fick ha med fler lag än två.

Minna Meriluoto

Minna Meriluoto

* Annars är silly season i full gång. Dagens nyhet är att Vittsjö ser ut att knyta till sig Minna Meriluoto från Jitex. Av det jag sett av Meriluoto och Loes Geurts skulle jag säga att Vittsjö byter upp sig. Båda är lite svajiga i luftrummet. Men jag upplever finländskan som en stabilare målvakt än holländskan.

1 tanke på “Tyresö–Tyskland en trolig final

  1. Pingback: Har Tyresös spelare tillräckligt sportsligt fokus? | En blogg om internationell damfotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.