Tyresö får inte elitlicens för 2015

Dagen efter Tyresös sportsligt sett kanske största dag någonsin så kom beskedet som vi alla väntat på – klubben får inte elitlicens för 2015. Mer om det går att läsa här.

Beskedet känns knappast oväntat – man har ju räknat med att Tyresö skall bli tvångsnedflyttat efter säsongen, även om man klarar sig utan konkurs. Däremot var det lite oväntat att man inte ens lämnat in en reviderad årsredovisning, som man var beordrade att göra senast den 16 mars.

Har klubbledningen givit upp?

Hursom helst blir känslan av att Champions Leaguefinalen den 22 maj är det sista som Tyresö FF gör på högsta elitnivå alltmer påtaglig.

Nu tänker jag högt. Men frågan är om det ens är meningsfullt att försöka fullfölja damallsvenskan i år. Kanske skulle Tyresö FF må bäst av att driva sitt idrottsAB i konkurs efter Champions Leaguefinalen. För att sedan börja om och bygga från grunden med division 1-laget.

5 tankar på “Tyresö får inte elitlicens för 2015

  1. Tycker det känns fel att man först ska få spela klart champion leauge och sen sätta föreningen i konkurs och då kan alla spelare gå till högstbjudande klubbar och ändra förutsättningen för hela damallsvenskan, omoraliskt och motbjudande ,

    • Problemet är ju att de många av de bärande spelarna redan nu kan gå till vilken klubb som helst. Vare sig Tyresö går i konkurs eller inte riskerar deras lag i slutet av serien se ganska rejält annorlunda ut mot det de har nu. Klart är ju redan att sex spelare ur startelvan mot Birmingham kommer att vara borta i juni. Det kan nog bli fler.

      • Dom sex spelarna är väl mest troligt att dom flyttar utomlands, ev kommer seger stanna i sverige, dom övriga kan väl inte byta klubb inom sverige om klubben fortsätter att spela klart hela säsongen? Det är väl bara om dom går i konkurs som kontrakten blir ogiltiga ?

  2. Bäst att ligga lågt med spekulationerna. Listiga som man tycks vara i TFF och dess bolagskonstruktion kan man lyckas slingra sig ur strypgreppet och slå blå dunster i ögonen på SvFF, Skattemyndigheten m.fl. för att undvika konkurs och nedflyttning. Tyresö har ju ”det afrikanska trumfkortet” i fickan, vad hela den historien nu går ut på.

    • Detta ar ren fantasi, men… vid ratten senast har alla antagligen insett att Tyreso inte klarar det hela och darfor fanns ingen vilja att bevilja rekonstruktion. Tyreso har dock framlagt att eventuell final/seger i UCL innebar en liten nettovinst under varen trots att loneskulderna okar. Saledes har det varit vettigt att lata Tyreso fortsatta till slutet av maj oberoende av forutsikterna att klara det hela pa lang sikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.