Sjuka siffror i Linköping – USA vann turligt

I fjol släppte Eskilstuna in 15 mål på 22 omgångar i damallsvenskan. Under lördagen släppte laget in åtta mål i Linköping. Låt vara att det var en träningsmatch, de släppte alltså in åtta mål. Sjukt.

Matchen slutade 8–3 efter att Fridolina Rolfö gjort fyra mål, Stina Blackstenius tre och Pernille Harder ett för LFC. I Eskilstuna gjorde Marija Banusic två och Annica Svensson ett.

Jag har inte sett matchen och väntar med spänning på att få se klipp med höjdpunkter. För det här känns som försäsongens mest intressanta resultat.

* Så till Nordamerikas OS-kval. Där behövde USA ha flyt med ett domslut för att besegra Mexiko med 1–0. Jag har inte sett matchen, men några klipp därifrån. Amerikanskorna fick straff i 80:e minuten sedan bollen tagit på en mexikansk hand.

Personligen tycker jag att det är högst tveksamt om det skall vara bestraffningsbar hands. Jag hade inte dömt straff – men jag är ju inte heller domare.

Det blev straff, som Carli Lloyd slog och Cecilia Santiago räddade. Returen gick dock till Lloyd som rullade bollen i tomt mål:

Tidigare under lördagen vann Costa Rica med makalösa 9–0 mot Puerto Rico. Trots målkalaset innebär siffrorna att Costa Rica måste besegra Mexiko i sista omgången för att avancera till semifinal. Mexikanskorna går vidare på kryss.

Mot ett Puerto Rico med högst tveksamt försvarsspel gjorde Karla Villalobos och Raquel Rodriguez tre mål vardera.

Jag vill inte ens fundera över hur många mål USA kan tänkas göra på Puerto Rico i nästa vecka. Kan det bli 15? Eller 20?

3 tankar på “Sjuka siffror i Linköping – USA vann turligt

 1. LFC:s anfallsspel fungerade mycket väl. Både Rolfö och Blackstenius var briljanta. Neto var som vanligt bra och även Almqvist såg pigg och teknisk ut (även om hon låg bakom en bjudning till 1-7). Harder dock inte så dominant som man kunde tro. Eskilstuna såg osamspelta ut. Kanske inte så konstigt med nya spelare. Vad som var lite förvånande var att laget inte kunde stänga till bättre i andra halvlek.

  • Själv är jag inte så förvånad att man släpper till lite lägen när matchen sedan länge är avgjord. Två av målen var individuella missar (Banusics båda mål) och det tredje var på en fast situation där dels Eskilstuna är starka och dels LFC är svagare utan Rohlin som var lagets bästa huvudspelare så länge hon spelade.

   Just fasta situationer hoppas jag man jobbar vidare med för trots 8 mål så kom ju faktiskt inget av dom på en fast situation och ifjol hade man väldigt svårt att skapa farliga chanser på alla hörnor man fixade även om det såg säkert ut vad gällde det defensiva.

   Det ska också sägas att alla Eskilstunas mål kom sedan LFC bytt ut flera ‘nyckelspelare’ samt intressant nog när Eskilstuna gjort en del byten. Kanske blev laget bättre när en del av startspelarna byttes ut ?

   Med allt detta sagt så var det en träningsmatch och med tanke på att LFC har i princip samma lag, skulle själv säga att Rohlin är det enda tappet som kommer märkas i spelet. Eskilstuna har å sin sida fått bygga helt nytt i alla lagdelar och därmed ska LFC vara det bättre laget vid den här tiden även om skillnaden kändes större än jag själv förväntat mig. Vidhåller att jag tror tappet av Larsson/Persson var mycket tyngre än förlusten av Enganamouit.

 2. Det var ett gäng slokörade spelare som smög sig ombord på bussen till Eskilstuna i lördags. Men så här ihåligt och virrigt kommer naturligtvis inte EUDFF att vara när Damallsvenskan rullar igång… eller? Så visst har alla avhopp och ändringar ställt till det för ”Tränar-Viktor” & Co. Redan till nästa träningsmatch lär det dock ha hänt en del i startelvan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.