Lyon igen – grattis Seger

Efter åtta straffomgångar sköt målvakten Sarah Bouhaddi Lyon till fjärde segern i Champions League.

Svenska Caroline Seger fick se den mållösa finalen från bänken, men kan nu ändå titulera sig Champions Leaguemästarinna. Grattis Seger, och grattis Lyon.

Samtidigt tycker man som vanligt vansinnigt synd om det lag som förlorar från straffpunkten. PSG hade greppet efter att Katarzyna Kiedrzynek i den andra straffomgången hade räddat Eugenie Le Sommer:s skott via både ribba och stolpe.

Men i omgången efter var det Sarah Bouhaddi som räddade när PSG skickade fram 19-åriga Grace Geyoro. Sedan var det idel mål fram till åttonde omgången, där båda lagen valde att låta sina målvakter skjuta.

Medan Kiedrzynek fick oren träff och drog bollen utanför stänkte Bouhaddi in segermålet med en vrist.

Lyon har utvecklats till straffspecialister. Det här var alltså andra raka Champions League-finalen som det franska storlaget vann från straffpunkten. Och häromveckan vann man alltså franska cupfinalen efter elvametersskott.

För PSG är ju fallet extra tungt eftersom Parisklubben nu missar höstens turnering. Däremot var det här resultatet dubbelt bra för svensk damfotboll. Dels för att Caroline Seger fick sin seger. Dels för att Linköping nu har goda chanser att seedas i höstens Champions League.

7 tankar på “Lyon igen – grattis Seger

 1. Spännande in i det sista! Missade i stort sett hela första halvlek, men i den andra tycker jag ändå Lyon kändes något starkare. Dock kändes de som att de inte riktigt tog chansen att snabbt ställa om när de hade möjlighet utan hela tiden fick stångas mot ett väl samlat PSG-försvar.
  Angående valet av straffskyttarna och att Bouhaddi gick före Hegerberg, visst är det bara spelarna som är på plan när matchen blåses av som får lägga straffar. Eller har reglerna ändrats?

   • Ingen fara, även solen har fläckar.

    Jag måste säga att jag blev imponerad av Shirley Cruz, den enda spelaren på plan som verkligen glänste. Matchen dog lite när hon klev av, någon som vet varför, skada?

    Av övriga var Marozsan och Majri de som syntes i offensiven för Lyon. Perisset och Geyoro visade varför de är uttagna till EM. Och ”clownen” Bouhaddi visade klass, förutom vid ett tillfälle…

    Blek insats av Hegerberg som brände matchens två bästa lägen. Slutligen får man hoppas att Kiedrzynek inte är helt förstörd, räddningdn av Le Sommers straff var spektakulär, hennes egna straff mindre bra…

    • Cruz haltade när hon gick av, så någon form av skada lär det ha varit.

     I andra laget var tydligen Hegerberg krasslig, vilket gjorde att hon bara orkade 60 minuter. Lyon chansade alltså med två spelare, vilket ju på ett sätt är rätt modigt.

 2. Reagerade på att målvakten Katarzyna Kiedrzynek slog en straff när det fortfarande fanns ett antal utespelare tillgängliga. Det är givetvis ett lätt konstaterande att göra när du har facit men hon kändes malplacerad som straffläggare i det läget. Som utomstående vet man inte hur resonemanget gick inför straffläggningen. Kanske fick KK kliva fram och ta ansvar när utespelarna inte ville, men det är spekulationer. Utfallet blev i alla fall att PSG-målvakten fick ta en syndabocksroll som var orättvis sett till hennes fina spel i matchen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.