Sticker Asllani också österut?

Kosovare Asllani

Under tiden jag skrev det förra inlägget släppte GP nyheten att Kosovare Asllani har fått anbud från Kina. Det känns väl inte helt uteslutet att hennes tidigare tränare i PSG, Farid Benstiti, ligger bakom anbudet.

Benstiti är nu tränare i Dalian Quanjian, dit han bland annat lockat Nigerias unga storstjärna Asisat Oshoala och den före detta damallsvenska skyttedrottningen Gaelle Enganamouit.

Tidigare har det ju känts rätt självklart att Asllani skulle vända hem till Linköping efter tiden i Manchester. Hon har ju pratat om att hon saknat familj och vänner.

Men jag har svårt att tro att Asllani skulle tacka nej till en hög sedelbuntar från Kina. Förutom pengarna tycker jag att Kina faktiskt på riktigt både är ett äventyr och en spännande utmaning.

Klubbarna i den kinesiska ligan har ju faktisk lockat till sig flera spännande spelare det senaste året. Oshoala och Enganamouit är nämnda. De flyttade till Kina i våras, det gjorde även Isabell Herlovsen (Jiangsu Suning). Och nu i sommar har Cristiane gått från PSG till Changchun.

1 tanke på “Sticker Asllani också österut?

  1. Det är tydligen mycket pengar i Kina. Sen hur kvalitén på deras liga är vet jag inte. Om där är
    mycket publik på matcherna osv ? Om det bedrivs bra träning och taktik genomgång Långa reser för Kina är ett stort land. Vet inte hur bostad standaren är och om maten är bra. Sen är där väl luftföroreningar med svårt att andas. Men det är nog ett äventyr och blir en upplevelse även en fotbollserfarehet och utveckling av fotbollskunnandet..

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.