Fantastisk start – och rättvis ledning

Sverige har 1–0 i paus mot Ryssland och Lotta Schelin har gjort målet – så långt allt bra. Eftersom Pia Sundhage har ett 100-procentigt förtroende för Schelin är det ju skönt att hon har fått göra målet.

Men sanningen är ju den att under de första 21 minuterna var Schelin Sveriges sämsta spelare. I den 22:a var sedan den ryska målvakten Tatyana Shcherbak ute och hängde tvätt på en inläggsfrispark från Magdalena Eriksson – och Schelin blev målskytt.

Efter det har Schelin sett piggare ut. Däremot har Stina Blackstenius, som startade piggt helt försvunnit ur matchen under halvlekens andra halva.

Sveriges matchupptakt var för övrigt fantastiskt bra. Jag hade 4–0 i kvalificerade målchanser redan efter tio minuter. I paus är det 7–0 i den statistiken. På slutet, när Sverige tappade lite i tempo, var ryskorna framme några gånger, och var nära att späcka nollan i målchanskolumnen.

Så Sverige måste vrida upp tempot igen i andra halvleken, och helst döda matchen med ett par mål till. Personligen hade jag gärna sett ett byte på Olivia Schough, som var pigg första sex–sju minuterna, men sedan har tappat stinget.

2 tankar på “Fantastisk start – och rättvis ledning

1. Bra med tidigt byte på Schough i andra, hon var om möjligt ännu sämre i den här matchen än mot Tyskland. Blackstenius gör som hon brukar när hon ”försvunnit” ur en match, d v s mål från ingenstans, och tog chansen när hon fick den. Skulle även sätta Folkessons inhopp som ett plus och jag skulle gärna se henne från start nästa match då Dahlqvist haft det tufft så här långt med framförallt bedrövligt passningsspel.

2. Bra match av Sverige. Med lite skärpa kunde Sverige gjort 3 till 4 mål till. Kul att Folkesson och Hammarlund kom in och fick prova hetluften. Sverige bör kunna köra över Italien. Ja man vet inte hundra men sen börjar allvaret