Se Anderssons snygga guldmål

I dag har Manchester City tagit ett steg närmare deltagande i höstens Champions League. 5–0-segern mot Yeovil gör att City med en omgång kvar fortsatt är en poäng före Arsenal i kampen om andraplatsen i WSL.

Arsenal har dock kvar hoppet genom 2–0-seger mot Sunderland. I slutomgången på söndag spelar City hemma mot åttan Everton medan Arsenal har bortamatch mot sjuan Bristol.

Ingen svensk spelare ingick i dagens matchtrupper i England. Det gjorde det däremot i går. Då gjorde ju Jonna Andersson det snygga mål som definitivt säkrade Chelseas ligaguld, 2–0 i slutminuterna. Ett sevärt avslut som kommer en bit in i det här klippet:

2 tankar på “Se Anderssons snygga guldmål

  1. Det är rätt häftigt att hennes forwardsträning fortfarande verkar sitta i för det där är ett riktigt klassavslut. Att ha börjat som forward, gått vidare till yttermittfältare för att sen sluta (?) som ytterback ger en spelare som kanske inte är bäst på något men riktigt bra på det mesta.

    • Utmärkt sammanfattning av Jonnas karriär, från lovande påläggskalv i LFC-anfallet 2009, anfallare och mittfältare i samma klubb, vänsterback i landslaget, till stjärna och hjältinna i Chelsea. Bra avancerat av en från början tämligen blyg ung dam från Mjölby AI. Hon tog tid på sig att utveckla talangerna, fast hellre sent än aldrig – och det där med blygheten kan vi glömma. Jonna Andersson är en av de pratvilligaste, mest genomtänkta, bäst analyserande och – verbalt sett – bästa s.k. intervjuoffren bland svenska damfotbollsspelare. Dessutom får man en lagom dos av det östgötska idiomet på köpet när hon lägger ut texten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.